Primăria Timișoara a semnat prelungirea acordului cu producătorul turc de tramvaie Bozankaya, cel care a livrat deja 21 de mijloace de transport municipiului. Acum, primăria urmează să mai primească încă 17 bucăți, pentru aproximativ 33 de milioane de euro, finanțare prin PNRR. Dacă primele 21 au fost mov, următoarele vor fi galben cu negru și vor trebui livrate până la finalul anului 2024.
„Compania Bozankaya continuă colaborarea cu municipalitatea din Timișoara prin semnarea unui contract ce prevede achiziția a 17 tramvaie. Cele 17 tramvaie vor avea o lungime de aproximativ 30 de metri, o capacitate de transport totală de 251 de locuri, podea 100% coborâtă și aer condiționat. Valoarea totală a achiziției este de aproximativ 33 milioane de Euro, respectiv 1,9 milioane de euro pentru fiecare tramvai”, se arată într-un comunicat al companiei Bozankaya.
În Timișoara circulă deja 18 tramvaie produse de turci
Primăria și producătorul turc semnaseră primul contract în 2019, pentru 21 de unități. Dintre acestea, 18 circulă deja prin Timișoara. Înțelegerea inițială prevedea și posibilitatea creșterii numărului de tramvaie livrate.
„Suntem bucuroși să continuăm colaborarea cu Primăria Timișoara. Tramvaiul cu baterie produs de Bozankaya este un vehicul de înaltă calitate, alimentat cu baterie, care reprezintă o opțiune mai prietenoasă cu mediul în comparație cu tramvaiele obișnuite diesel sau electrice. Nu în ultimul rând, este echipat cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv motoare eficiente din punct de vedere energetic și sisteme de climatizare”, a declarat Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya.
Noile tramvaie, achiziționate și ele din fonduri europene, pot funcționa autonom, pe baza bateriei, fără a fi conectate la reţeaua electrică, pe o distanţă de până la 70 de kilometri. Această performanță a bătut un record în istoria sistemelor de tranzit feroviar uşor, compania câștigând de altfel și premiul „The Most Innovative Company of Europe”, în octombrie 2021, din partea ERCI (European Railway Cluster Initiative), cea mai prestigioasă instituţie din domeniul tehnologiilor sistemului feroviar european.
Trimite articolul
XSA VINA ROBU SA LE VOPSEASCĂ IN VIOLET….CULOAREA TIMISOAREI ESTE VIOLET … VOTEZ CU 2 MAINI ROBU
-
…sa nu uiti sa pui doua stampile pe Lae! : ) )))))
-
“CULOAREA TIMISOAREI ESTE VIOLET …”
De la ce?!
De la ultimul meci de “fotbal”?! 😉-
Corect. ULTIMUL.
-
-
Marea problemă a Timișoarei, culoarea tramvaielor. Vă faceți de râs de bună voie.
-
Unde scrie ca violet e culoarea timisoarei?
Ca echipa de fotbal e alb violet?
Care echipa? Aia din liga a 3a posibil falimentata?
Poate multi se regasesc in galben rosu in culorile ripensiei, de ce trebuie sa fie in alb violet?
La munchen vezi sa fie tramvaiele alb rosii? Poate multi tin cu munchen 1860, de ce sa nu fie albastre cu alb ?Sa bagi culorile echipei locale de fotbal in orice tine de oras asta este o mare mizerie !!!
Mai bine sa ne interesam daca STPT are o sigla si care sunt culorile de pe acea sigla, aia sa fie culoarea oficiala a mijloacelor de transport in comun!
Taxiurile de ce nu sunt alb violete??? -
Doar prostia lui Robu si a turmei de aplaudaci este intretinuta din banii publici. Stimate gringo Dan culorile unui club falimentar NU reprezinta un oras si pe toti locuitorii sai! Din 1869 culorile regiei de transport sunt alb negru galben!
Sunt binevenite. Sa termine ce e de reabilitat pe parte de linie cale, inclusiv sa demareze lucrări pe segmente gen Hugo, Ipatescu.
much better in galben negru.
mult mai frumoase si mai usor observabile in trafic.
decizie inspirata.
-
Si motivul real pentru care a fost aleasa combinatia galben negru este care?
-
Nu scrie mai sus ? Sau vrei să ne explici ca ne vindem austriecilor, începând din anii 80 evident, cind au apărut tramurile galben-negre în TM ? Ne vindea Ceaușescu la austrieci, nu ?
-
Daca ai fi timisorean ai stii ca in anii ’70, ’80, ’90 mijloacele de transport in comun erau galben in combinatie cu alb si negru. Culoarea violet a aparut tarziu, dupa 2000 intai pe autobuze iar primele tramvaie violet au fost Armonia. Deci istoria tramvaielor violet nu are nici 10 ani in Timisoara.
-
Istoria orasului Timisoara. Sunt biblioteci prin oras, de unde poti imprumuta carti, sa o descoperi.
-
Istorică. Vezi poze din anii 60 până în anii 90.
-
Că să întrebe robu
-
Motivul principal este pentru ca asa erau primele tramvaie din timisoara, asta era culoarea tramvaielor in trecut, daca ti le mai amintesti pe acelea pe care le aveam pana sa primim vechiturile din germania!
Se mai facea si scoala pe ele pana recent -
Motivul pentru negru este ca niciun producator nu lipeste geamurile pe caroserie cu alb, violet, lila in picatele sau alte combinatii. Limitati, stiu.
-
motivul este ca ca ala din capu’ Timisoarei este fan Borussia Dortmund – galben-negru.
-
-
daca nu vzi 9 hardughie de 30 de metri inseamna ca nu ar trebui sa ai carnet ma gandesc eu….
” foarte ” frumos după 21 de tramvaie mov și negru vin 17 galben și negru . Peste alți ani dacă mai luam și alte tramvaie sa le schimbam și la alea culoarea sa le facem Roșu cu negru și de ce nu Albastru sa fim o companie de transport multicolora
Nu vede nimeni ca sunt pline tranvaiele de boschetari care dorm in ele?
Pot să vină și in Rot-bonbon cât timp funcționează