Contractul cu firma care închiria primăriei toaletele ecologice și le întreținea a expirat în 26 iunie, iar de atunci WC-urile nu mai tronează prin parcuri și în alte zone din oraș.
La un moment dat, primarul Nicolae Robu anunța că vrea să elimine de tot toaletele ecologice din oraș și să construiască unele civilizate sau să cumpere cabine „super-moderne”. Pentru asta este nevoie însă de foarte mulți bani, iar edilul-șef a anunțat că nu este o prioritate.
Reprezentanții municipalității pregătesc însă o nouă licitație. La următoarea ședință de consiliu local, aleșii vor adopta caietul de sarcini pentru achiziționarea serviciului „Închirierea și întreținerea toaletelor ecologice mobile pe raza Municipiului Timișoara” prin procedura de licitație publică și amplasamentele pentru toaletele ecologice mobile. Vorbim, de fapt, despre minimum 27 de bucăți și maximum 40, contractul cu noua firmă urmând să fie valabil timp de doi ani.
După adoptarea caietului de sarcini, reprezentanții primăriei vor demara licitația, care se va face pe SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Atunci ar urma să aflăm și valoarea estimativă a contractului. Până în 26 iunie, când a expirat contractul, de întreținerea toaletelor ecologice din oraș se ocupa o firmă romano-italiană, Domus Company.
În acest contract vor fi cuprinse și toaletele ce au fost amplasate pe malurile Begăi, cumpărate de primărie cu fonduri europene, în baza proiectului de reabilitare a malurilor canalului. Toaletele ce vor fi amplasate în oraș vor trebui curățate de trei ori pe săptămână, iar cele de pe malurile Begăi doar o dată pe săptămână.
Va mai trece însă ceva timp până când timișorenii vor putea folosi din nou toalete ecologice, pentru că procedura de licitație ar trebui să dureze cam 90 de zile. Iar asta dacă nu sunt contestații și totul merge conform planurilor reprezentanților primăriei.
Unde vor fi amplasate toaletele ecologice? Ca de obicei, în parcuri, în locurile de joacă sau în piețele volante ori în… parcări sau cimitire: parc str. Cugir, Parcul Bucovinei, parcarea din Piața Dacia, Biserica Mehala, loc joacă str. Macilor/Bogdăneștilor, parc zona Blașcovici, parc str. Lisabona/Măslinului, parc Sf. Nicolae, Parcul Central – 2, cimitirul din Calea Șagului de pe str. Vulturilor și pe str. Clăbucet, parc Petofi/RATT, Parcul Poporului, parc Piața Bihor, parc Bd. Sudului, parcul de pe str. Prezan – 2, locul de joacă din zona Steaua – 2, Parcul Catedralei – 2, Gara Timișoara Nord – 2, Institutul Agronomic de pe Calea Aradului, str. Albăstrelelor, Calea Sever Bocu/str. Câmpina, piața volantă Stadion – 2, piața volantă Calea Lipovei – 2 și la adăpostul de pe str. Învățătorului.
Cele de lângă Bega sunt amplasate pe ambele maluri ale canalului, câte două bucăți în fiecare loc: la nord – Piața Petru Maior, intersecția str. Samuil Micu cu Splaiul Peneș Curcanul, Podul Dacilor, Splaiul P.M. Drăghici, Parcul Mocioni, intersecție Splaiul Nicolae Titulescu cu str. Nufărul și lângă Terasa Bănățeană, iar la sud – Podul Traian, Podul de Fier, Podul Ștefan cel Mare, intersecție Splaiul Tudor Vladimirescu cu str. Mangalia, intersecția Splaiul Tudor Vladimirescu cu str. Vulturilor, intersecție Splaiul Sofocle cu str. Maramureș și Podul Modoș.
În toamna anului 2014, când s-a făcut o altă licitație pentru acest serviciu, valoarea estimativă a contractului era de aproximativ 260.000 de euro, pentru un an, iar înainte s-a plătit 950.000 de euro, pentru doi ani.
Trimite articolul
XTimisoara nu mai are toalete ecologice. De ce sunt inchise cele de pe malurile Begai! – Tion
pxtpzkgyrn http://www.g8g1b0897d4505zks8xi4k4rk9rt67fbs.org/
apxtpzkgyrn
[url=http://www.g8g1b0897d4505zks8xi4k4rk9rt67fbs.org/]upxtpzkgyrn[/url]