Spre deosebire de volumul întâi despre Cetatea Timișoarei, apărut în 2008, al doilea volum abordează subiectul dintr-o perspectivă inedită.
„Elementele noi, numeroase perspective și informații în premieră, tratează felul în care ar fi putut să arate azi Cetatea Timișoarei, dacă nu s-ar fi demolat zidurile, dar și o Teorie a Conspirației. Descompunerea geometrică a Cetății Timișoara m-a ajutat să descifrez modul în care s-a trasat și am descoperit astfel simbolistici ascunse. Știm deja că Cetatea Timișoarei era un oraș fortificat bastionar având la baza conceptul de Oraș Ideal. Cele trei centre de trasare geometrică corespund Centurii Orionului, constelație care se suprapune în mod perfect peste planul cetății: steaua Sirius, cea mai veche din constelația Câinelui, dar prezentă și în ansamblul Orion, se suprapune exact peste cea mai veche casă din Oraș, Castelul Huniade”, explică arhitectul Valentin Luca.
Acesta a mai descoperit în planul orașului o mulțime de alte simboluri masonice precum dreptunghiul de aur, secțiunea transversală a Marii Piramide, dar și numărul pi.
„De asemenea, simboluri masonice (unele oculte) se regăsesc în planimetria orașului: echerul și compasul, dreptunghiul de aur, triunghiul de aur, secțiunea transversală a Marii Piramide, numărul PI, șirul lui Fibbonacci și multe altele. Simbolistica lui Trei – 3 piețe, 3 porți, 9 bastioane (3+3+3), Spitalul Militar are 3 curți interioare simbolizând cele 3 piramide”, mai arată Valentin Luca.
Volumul care va avea, „deloc întâmplător, fix 221 de pagini”, va apărea în anul 2015, iar autorul se așteaptă la să genereze controverse.
Tânărul arhitect în vârstă de 35 de ani a publicat prima carte în 2008, apoi în 2010 a scos de sub tipar volumul despre Orașul ideal, iar în 2011 și-a susținut doctoratul, realizând primul Tratat de arhitectură militară bastionară din România, studiu care privește, evident, Timișoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!