Dominic Fritz a întemeiat de urgență un comitet local de solidaritate pentru a veni în sprijinul orașului-frate din Ucraina, Cernăuți. Prin acest grup va fi coordonată o campanie de strângere de fonduri și vor fi organizate acțiuni de ajutorare umanitară a locuitorilor din Cernăuți.
A fost lansată prima strângere de fonduri pentru Cernăuți în urma unei solicitări de echipament de protecție civilă din partea primăriei de acolo.
„Banii dumneavoastră vor fi folosiți pentru ca femeile și copiii care au fugit din calea războiului și au ajuns la Cernăuți să fie găzduiți în condiții proprii, iar răniții, în cazul în care sunt transportați acolo, vor putea beneficia de tratament medical”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Timișoara.
- Cont donații: RO28 RNCB 0255 1510 2294 0001
- Banca: BCR
- Detalii: Sprijin pentru Ucraina
- Titular cont: Fundația Comunitară Timișoara
Campania „Timișoara pentru Ucraina” este realizată prin colaborarea dintre Primăria Timișoara, ONG-uri, asociații, comunități religioase, antreprenori locali și cetățeni implicați, solidari cu Ucraina.
Platformă dedicată pentru cei care se adăpostesc în România din calea războiului
Code for Romania, comunitatea de oameni care dezvoltă împreună soluții IT pentru a rezolva probleme ale societăţii, a creat o platformă – Dopomoha, pentru cei care se adăpostesc în România din calea războiului.
„Care puncte de frontieră pot fi utilizate pentru a ajunge în România?”, „Cum pot găsi o cazare gratuită?” sau „De ce ar trebui să solicit azil în România?”, sunt doar câteva întrebări la care au răspuns cei de la Code for Romania.
„Dopomoha înseamnă «ajutor» în ucraineană. Ajutor pentru refugiații ucraineni care au nevoie rapid de informații corecte: care este procedura de intrare în țară, care sunt metodele de solicitare a azilului în România, care sunt drepturile și obligațiile persoanelor care intră în țară, la ce resurse pot avea acces etc.
Platforma este un ghid general de informare și sprijin pentru cei care vor să se adăpostească în România din cauza războiului din Ucraina și poate fi accesată prin browser de pe orice dispozitiv. Ea este disponibilă în limbile ucraineană, română, engleză și rusă”, transmit reprezentanții Code for Romania.
Poate fi accesată AICI. Va fi actualizată permanent cu informații utile, verificate de IOM Romania, Romanian National Council for Refugees – CNRR, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, UNHCR România.
Pe aceeași temă:
Cum le pot da cei din Timiș o mână de ajutor ucrainenilor care ajung în România
Cernăuți, orașul din Ucraina înfrățit cu Timișoara, are nevoie de ajutorul nostru
Trimite articolul
XBine ca la romanii din ucraina nu va ganditi, nici acuma, nici maine, nici ieri… nea de traista… bine ca o sa dispara tarisoara asta… ca astia nu mai pleaca, si-s neam rautacios…
Si ca sa nu fiu inteles gresit, empatizez cu oamenii in suferinta, e tragic orice razboi, dar sa va dati peste cap pt ei cand ei doar ne-au tras-o, si intre timp vestul bombardeaza Somalia, Siria etc…
-
Ca sa schimbi viitorul trebuie sa lasi trecutul in urma. Acum ucrainenii vor invata romana, cel putin cei care stau in Romania. Fa binele cand sta in puterea mainii tale
-
> vestul bombardeaza Somalia, Siria
aceasi placa sricata fara rezonanta-
Vestul bombardeaza Somalia??? De unde ai scos-o pe asta?
Pune un link dintr-o sursa credibila!
-
-
Ii ajutam si le reamintim si asta. Is incapatanati si asa rezista. Pleaca in Rusia, sovietico, neam de traista ce esti!