„Construim un campus de secol 21 unde pregătim viitoarele generații de buni meseriași. Aici, tinerii vor face școală și vor învăța meserie sub îndrumarea profesorilor, a firmelor și a mediului universitar.
Am finalizat prima etapă a documentației tehnice și urmează să aprobăm indicatorii tehnico-economici. Noul campus dual le va oferi tinerilor atât spații de cazare și burse, cât și laboratoare și ateliere cu echipamente moderne unde să se pregătească.
Este un proiect de 21 milioane de euro fonduri europene, la care Primăria contribuie cu încă 6 milioane de euro și cu terenul de 3 hectare din Calea Buziașului unde ridicăm campusul”, precizează primarul Timișoarei Dominic Fritz.
Vă reamintim, campusul care va apărea pe strada Orion, în Calea Buziașului, ar urma să funcționeze ca un hub complementar instituțiilor de învățământ dual din regiune. Aici, elevii interesați să învețe o meserie vor fi formați cu ajutorul firmelor și al mediului universitar.
Capacitatea noului campus va fi de 250 de elevi și 150 de studenți. Campusul va avea și spații verzi, întinse pe mai mult de un hectar.
Pe lângă construcția propriu-zisă, proiectul mai prevede dotarea atelierelor digitale din cadrul învățământului dual și plata burselor pentru elevi și studenți.
Finanțarea prin PNRR a fost accesată de Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, coordonat de Universitatea Politehnica Timișoara – lider de proiect –, dar în care mai sunt și alți 31 de parteneri: Primăria Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, șapte licee, 16 companii și trei asociații ale mediului de afaceri.
Primăria asigură o co-finanțare din bugetul local de aproximativ 5,8 milioane de euro. Universitățile din cadrul consorțiului contribuie cu 1,2 milioane de euro din bugetele proprii, iar companiile din cadrul consorțiului cu 1,7 milioane de euro pentru construcția noilor programe de studii și îmbunătățirea condițiilor de practică a elevilor și studenților.
Ideea Campusului Dual este ceva mai veche, iar formarea consorțiului care să o pună în aplicare a fost anunțată în ianuarie 2023, iar în iunie fusese câștigată și finanțarea prin PNRR, una de 20,8 milioane de euro.
Pe aceeași temă:
A fost semnat SF-ul pentru campusul dual cu 25 de milioane de euro din Timișoara
Trimite articolul
XEe, asta chiar e o veste buna.
daca e PNRR, pana in 2026, trebe gata. Spor la munca.
-
dap, prima parte a documentatiei e gata!🐮😁🐮
”Consiliul Județean Bihor a efectuat marți, 27 februarie, recepția lucrărilor la Campusul pentru învățământ dual din Municipiul Oradea. Acesta este situat pe strada Ceyrat, în imediata vecinătate a Universității Oradea și a Parcului Științific și Tehnologic”.
-
Ati vazut si cum arata? Au renovat cateva cladiri care seamana mai de graba cu un fost CAP decat cu un centru scolar modern. Invatamantul dual pentru cei care nu stiu poate avaea o mare influanta asupra calitatii vietii comunitatii pe viitor. Daca se face cu profesori si tutori din firme foarte bine pregatiti.
Frumos… cateva din faptele bune nevazute si putin mediatizate. Daca ar fi fost o stire cu vreun sofer de bmw ar fi fost 300 de comentarii deja, si hiper mediatizat.
Trist.. poate omenia mai are o sansa in timisoara.. omenia nu domnia!!!
Genul acesta de proiecte sa tot fie, pana acum orasul s-a industrializat fara margini.. fara infrastructura… fara spatii destinate culturii si sportului.
E vorba de zona Soarelui, mai bine spus str. Liviu Rebreanu….nu este Calea Buziasului..