Robu a vizitat, la finele acestei săptămâni, mai multe şantiere din Timişoara, unde municipalitatea a alocat bani şi, în mare, se declară mulţumit de ritmul lucrărilor.
„Am fost pe şantierul Sălii Polivalente şi sunt foarte mulţumit că acolo se lucrează de zor. Este o mobilizare de forţe aşa cum trebuie să fie şi dacă lucrurile continuă în acest ritm vom avea în curând o sală polivalentă de 2.500 de locuri. Proiectul a fost modificat pentru suplimentarea numărului de locuri de la 2200 la 2.532. S-a lucrat bine şi la intersecţia Michelangelo şi sper să continue lucrările într-un ritm şi mai susţinut. S-a lucrat şi la extinderea bulevardului Sudului şi sunt toate condiţiile ca săptămâna viitoare să se finalizeze această lucrare. Eu sper că s-a putut observa că la Timişoara se lucrează pe un front foarte larg”, a afirmat Robu.
Chiar şi pe strada Cloşca, unde sunt toate şansele ca termenul final impus prin caietul de sarcini să nu fie respectat, Robu a declarat că este optimist.
„Un alt şantier este şi pe strada Cloşca. Acolo lucrările au rămas în urmă. Dar printr-o mobilizare serioasă, Societatea Drumuri Municipale ar putea recupera în parte, dacă nu în totalitate, întârzierea. Sunt multe străzi unde s-a lucrat la decopertarea carosabilului. Şi se lucrează în continuare pe multe străzi la repararea trotuarelor”, a mai precizat Robu.
Întrebat de reporterii www.tion.ro dacă acest front larg de lucru nu cauzează şi perturbări prea mari în trafic, Robu a răspuns: „Perturbări în trafic apar în mod inevitabil. Dar eu cred că timişorenii îşi doresc ca după atâţia ani în care nu s-a făcut nimic, oraşul să se schimbe în bine, să se modernizeze. Este important ca aceste lucrări să se desfăşoare cât mai repede cu putinţă. Ceea ce nu ar fi acceptabil ar fi ca oraşul să fie dat peste cap şi să nu se lucreze pe şantierele respective. Şi mă voi îngriji ca acest lucru să nu se întâmple. (…) Nu suntem primii în lumea asta care construim. Din păcate, am ajuns ultimii. Toate s-au făcut cu greu şi cu bulversări ale vieţii cotidiene. Dar după ce s-au finalizat, lumea a fost mulţumită că s-a ajuns ajuns la un alt standard”.
Mai mult, în această vară va începe şi şantierul în Cartierul Cetate, ceea ce va însemna noi perturbări în trafic. Iniţial, lucrările vor porni din Piaţa Libertăţii, însă dacă vor fi găsite vestigii arheologice, şantierul se va muta în zona Unirii.
„Nu există o dată fixă pentru începerea lucrărilor pentru că nu a fost semnat contractul. Mă aştept să nu avem contestaţii şi atunci lucrările în zona Cetate mă aştept să înceapă la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie. Vom începe din zona Libertăţii şi dacă nu vor fi poticneli la situri arheologice, atunci nu se va ajunge în Piaţa Unirii în această vară. Dacă vor apărea situri arheologice, noi nu vom sta pe loc, vom muta şantierul în Piaţa Unirii. Ceea ce înseamnă că terasele, o parte vor fi îndepărtate. Noi nu vrem să perturbăm, dar şi casa când o zugrăveşti există un inconvenient”, a concluzionat Robu.
Lucrari pe fonduri europene cu societati in stare critica la Timisoara
Blocaje in trafic in zona Michelangelo, circulatie inchisa si devieri. Vedeti cum se circula!
Refacerea strazii Closca, proiect pe fonduri europene, santier parasit…
Citiți principiile noastre de moderare aici!