Între timp, împreună cu Poliţia, vor fi organizate controale în trafic. Vizate vor fi transportul de animale vii sau sacrificate. Pompiliu Smultea, directorul DSVSA Timiş, a anunţat că au început lucrările de amenajare a celor două puncte de sacrificare a mieilor în Timişoara, şi anume în Pieţele Iosefin şi Badea Cârţan. În judeţ, tradiţional, vor mai amenajate puncte de sacrificare în Lugoj, Jimbolia şi Deta. „La cerere, se pot amenaja mai multe puncte de sacrificare. Obligatoriu, în pieţe se vor comercializa doar miei sacrificaţi în abatoare sau în aceste puncte de tăiere autorizate pe perioade determinate. În prezent suntem preocupaţi să asigurăm permanenţa cu medici veterinari în pieţe, pentru ca aceştia să expertizeze carcasele şi animalele oferite spre vânzare. Vom monitoriza şi supraveghea pieţele şi, împreună cu Poliţia, vom face controale în trafic şi vom urmări transportul de animale vii sau sacrificate, pentru ca acestea să fie însoţite de actele necesare”, precizează Pompiliu Smultea, directorul DSVSA Timiş.
Delia S. Barbu
Citiți principiile noastre de moderare aici!