„Va fi un centru de 15 locuri, realizat în cadrul unui proiect transfrontalier din care fac parte şi localităţile Reşiţa, România şi Vrşeţ, Serbia. Am primit deja o parte din aprobări, mai avem nevoie de câteva, şi conform proiectului, vom avea o locaţie nouă, diferită de centrul OncoHelp, care în prezent este în permanenţă plin”, precizează Mihaela Ciotea, reprezentant al instituţiei.
Venită în egală măsură din nevoia pacienţilor şi a familiilor lor pentru astfel de servicii, dar şi a invitaţiei lansată de specialişti din Vârşeţ, Serbia, ideea deschiderii unui Centru de tip hospice la sediul OncoHelp Timişoara este mai mult decât binevenită.
În prezent, singura locaţie de acest gen din oraş – Centrul de Ingrijiri Paliative Hospice Casa Milostivirii Divine, Str. Memorandului 84 – este în permanenţă solicitată de către familiile celor aflaţi în astfel de situaţii.
Scopul serviciilor paliative este asigurarea calităţii vieţii pacienţilor aflaţi în fază terminală a bolii, prin oferirea unei îngrijiri complexe, orientată spre nevoile pacientului şi familiei, de către o echipă interdisciplinară.
După ce, în luna iunie a deschis o secţie de hematologie în incinta centrului de pe strada Porumbescu, OncoHelp va inaugura luna viitoare şi un Centru de imagistică, realizat cu sprijin financiar venit din partea companiei AVON.
„Vom putea astfel să le oferim bolnavilor de cancer mai multe servicii, mai ieftine, fără să-i punem pe drumuri”, spune şi dr. Şerban Negru, coordonator OncoHelp. Conform acestuia, la doar doi ani de la deschiderea centrului, numărul internărilor lunare în centru a ajuns la 600 şi creşte permanent. Centrul OncoHelp colaborează cu Casa de Asigurări de Sănătate Timiş pentru programul de oncologie şi oferă acestor bolnavi condiţii de tratament, îngrijire şi cazare la standarde ridicate. Media zilelor de internare pentru tratamentul bolnavilor de cancer este de 3-4 zile, mai spun reprezentanţii OncoHelp.
Citiți principiile noastre de moderare aici!