Valoarea totală a proiectului este de 54.389.610 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 38.909.200 lei. În cadrul institutului se vor pune diagnostice si se vor face teste si analize speciale de laborator, deoarece, numai anul trecut, la Spitalul Judeţean, peste 15.000 de oameni au fost diagnosticaţi cu cancer.
Potrivit reprezentanţilor spitalului, obiectivul proiectului urmăreşte crearea infrastructurii de cercetare-dezvoltare şi inovare capabilă să descopere, să susţină şi să faciliteze translaţia spre trialurile clinice şi, în final, spre practica medicală a unui număr de metode diagnostice şi terapeutice inovatoare, cu potenţial de a completa sau chiar înlocui metodele clasice (chimioterapia, radioterapia şi intervenţia chirurgicală) şi având ca rezultat creşterea calităţii şi eficienţei activităţii de cercetare-dezvoltare în domeniul medical.
În următoarele trei săptămâni vor veni primii bani din finanţare, iar la scurt timp va demara construcţia clădirii, în apropierea Spitalului Judeţean. La Centrul de terapii genice şi celulare în tratamentul cancerului vor lucra angajaţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi medici specialişti de la SJUT. În România, un institut asemănător funcţioneaza doar la Bucureşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!