„Timişoara, Bucureşti şi Craiova sunt cele trei oraşe în care vor funcţiona astfel de centre. Noi le vom anunţa locaţia în luna iunie, urmând ca apoi să luăm legătura cu firme care doresc să angajeze persoane cu dizabilităţi în diferite domenii. În paralel, în aceste centre vom oferi informaţii persoanelor cu dizabilităţi interesate să lucreze. Vom avea câte zece angajaţi – consilieri de carieră, medici, psihologi – care vor lucra cu aceste persoane şi ne propunem ca, până la finalul celor trei ani de proiect, un număr de 500 de persoane să fie consiliate şi cel puţin 135 să fie integrate în diferite locuri de muncă”, a precizat Ramona Pavel, manager de proiect.
Conform datelor de la Direcţia de Asistenţă Socială, în judeţul Timiş se află în evidenţă aproximativ 25.000 de persoane, copii şi adulţi, cu diferite forme de handicap (fizic, psihic sau somatic).
Organizatorii evenimentului de joi au mai precizat că persoanele cu dizabilităţi reprezintă 2,97 la sută din populaţia României. Puţini dintre aceşti oameni sunt însă activi pe piaţa muncii.
Proiectul lansat joi la Timişoara este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Delia S. Barbu
Timisoara va avea un Centru pentru integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati
<p>Reprezentanţi ai Asociaţiilor Colfasa, Cuore şi AvoG au anunţat joi la Timişoara lansarea proiectului „Integrare pe piaţa muncii: şanse sporite pentru persoanele cu dizabilităţi”. În trei oraşe din ţară vor fi deschise centre prin intermediul cărora persoanele cu handicap vor putea intra în legătură cu firme ce le pot oferi locuri de muncă.</p>
Citiți principiile noastre de moderare aici!