Consiliul Judeţean Timiş pune la bătaie câteva zeci de milioane de lei pentru unul dintre cele mai ambiţioase proiecte derulate în ultimii ani. Este vorba despre „Centru Județean Multifuncțional pentru susținerea afacerilor Timișoara”. Noul complex va fi ridicat în plin centrul Timişoarei, pe locul fostului Comandament Militar Judeţean. Va fi un ansamblu de patru clădiri cu funcţiuni complexe, atât spaţii pentru noi firme, dar şi pentru găzduirea noului sediu al Bibliotecii Judeţene. „Este un proiect ambiţios, care va ajuta foarte mult comunitatea timişoreană. În primul rând, vor fi birouri pentru firmele care vor produce noi locuri de muncă. De asemenea, aici va fi situat şi noul sediu al Bibliotecii Judeţene. Va fi un sediu modern, adaptat cerinţelor actuale, cu o importantă componentă destinată mediului virtual. În plus, tot la sediul Centrului va fi şi parcarea subterană cu două niveluri. Au fost discuţii numeroase legate de încadrarea noului complex în arhitectura zonei centrale. Nu este absolut nici o problemă, se încadrează perfect. Noi nu am făcut absolut nimic decât că am adus Timişoara la nivelul Europei, acolo unde asemenea ansambluri se îmbină perfect cu vechea arhitectură”, a declarat, la semnarea contractului de finanţare, Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJ Timiş. Cofinanţarea suportată de CJT este de jumătate din suma de 76 milioane de lei cât costă întreg proiectul. Durata lucrărilor de construcţii este de 31 de luni.
Sorin Maxim, şeful Agenţiei de Dezvoltare Vest, a spus că noul centru va ajuta la dezvoltarea mediului de afaceri: „Noi astăzi (n.r. Vineri) am semnat contractul, iar de luni se poate începe licitaţia. Sperăm să nu fie contestaţii, iar lucrările de construcţie să demareze cât mai rapid, să putem prinde aceste luni de vară. Conform proiectului, la noul Centru vor lucra minim 40 de noi firme, care vor oferi 340 de noi locuri de muncă”.
Cel de-al doilea proiect pentru care s-a semnat contractul de finanţare este „Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii serviciului pentru protecția copilului și familiei Timișoara”. Acesta este derulat şi cofinanţat de Primăria Timişoara. Prezent la semnarea contractului, actualul viceprimar al Timişoarei, Adrian Orza, consideră că dezvoltarea clădirii serviciului pentru protecţia copilului va ajuta foarte mult comunitatea. „Unii consideră aceşti oameni ca fiind nişte looseri, noi îi considerăm a fi o problemă care trebuie rezolvată. Sunt oameni care au nevoi speciale şi care trebuie susţinuţi şi ajutaţi”, a declarat, vineri, Adrian Orza.
Ambii reprezentanţi ai instituţiilor beneficiare ale proiectelor sunt şi candidaţi la apropiatele alegeri locale. Chiar şi aflaţi în concurenţă, cei doi consideră că în orice condiţii activitatea administrativă trebuie să continue fără oprire. „Chiar dacă sunt alegeri, activitatea trebuie să funcţioneze”, au fost de acord Orza şi Ostaficiuc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!