Militarii au purtat torţele aprinse în memoria celor căzuţi la datorie şi au mărşăluit pe traseul: Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 din cimitirul Calea Lipovei – Piața Mărăști – Piața Victoriei – Parcul Central – Monumentul Ostașului Român – Catedrala Mitropolitană – Piața Victoriei – str. Alba Iulia – Piața Libertății. A fost, practic, momentul de încheiere al manifestărilor din 21 mai, dedicate Zilei Eroilor.
De-a lungul zilei au avut loc depuneri de coroane şi ceremoniale militare şi religioase la Monumentul Eroilor, amplasat în cazarma unității militare din strada Chișodei, la Monumentul Crucificării (în fața Catedralei Mitropolitane), la Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 (cimitirul din Calea Lipovei), la Monumentul Eroilor români din I și al II-lea război mondial şi la Monumentele eroilor sovietici, sârbi, germani, francezi.
De Ziua Eroilor în România sunt comemoraţi cei care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca această zi a eroilor să se desfăţoare în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului. În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.
Alte articole pe aceeași temă:
Ziua Eroilor la Monumentul Crucificarii din centrul Timisoarei. Circulatie deviata in zona
Citiți principiile noastre de moderare aici!