Timișorenii care au pagube făcute de vijelia de duminică sunt așteptați cu cereri și dovezi la Camera 12 din primărie. Municipalitatea urmează să transmită dosarele către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, care le trimite mai apoi Prefecturii Timiș, iar prefectura către Guvernul României.
„Trebuie să depună o documentație la primărie prin care să solicite despăgubiri, primăria transmite documentația la ISU, ISU validează și transmite mai departe la Instituția Prefectului, care trimite mai departe la guvern și guvernul emite hotărâre cu alocarea fondurilor de despăgubire. Aceasta este procedura”, a anunțat, vineri, primarul Timișoarei.
În ceea ce privește autoturismele distruse de copaci, de țigle, cărămizi sau acoperișuri, Robu îi sfătuiește pe șoferi să se adreseze instanței.
„Dacă sunt avariate mașini nu se mai merge pe această procedură și dacă nu există asigurări Casco, sau cred că în orice situație, cei care vor să ceară despăgubiri pot obține numai prin instanță”, a mai spus edilul-șef.
Timișorenii pot depune dosarele la Camera 12 din cadrul instituției de pe C.D. Loga. Atenție! Trebuie să aveți și probe.
„Dosarele trebuie să conțină o cerere de despăgubire și probele pe care fiecare le poate prezenta. Fiecare solicită și la ISU se hotărăște dacă dosarul se transmite către guvern sau dacă nu se poate acorda despăgubire de acolo, dar se poate pe alte variante. În multe situații, numai prin instanță se poate ajunge la o formulă de despăgubire. Noi nu avem alte abilități prin lege. Prefectura trebuie să lămurească dacă proprietarii care și-au pus țiglă pe casă după furtună pot beneficia de despăgubiri”, a conchis Nicolae Robu.
[related-post post_id=”1899327″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!