Pentru persoanele cu idei frumoase şi chef de a învăţa ceva nou, Asociaţia Culturală Pro Arta din Timişoara vine cu o invitaţie… delicioasă: un atelier de făcut pâine tradiţională susţinut de brutarul artizanal Iulian Duţu. Acesta se va desfăşura sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 15.00, pe strada Căpitan Dan nr. 2, zona Blaşcovici, la Geanina, unde sunt aşteptaţi cei care doresc să înveţe să facă pâine, lipii şi grisine, să frământe şi să ia reţete.
Pentru că organizatorii trebuie să ştie din vreme câtă făină au de pregătit, ”candidaţii” sunt rugaţi să se înscrie la adresa proartatimisoara@gmail.com până în data de 7 aprilie.
„Pâinea tradiţională este acea pâine făcută cu plămădeală, fără drojdie de bere sau alţi agenţi chimici de dospire. Este singura pâine normală, simplă şi sănătoasă pe care ar trebui să o mâncăm cu toţii”, ne asigură echipa Pro Arta, sprijinită de Laura Manea şi Andrada Vaida, manageri culturali. Cum se face pâinea bună vom afla în 9 aprilie.
C.D.T.
Citiți principiile noastre de moderare aici!