La mijlocul lunii martie, reprezentanții primăriei au înaintat consiliului local un Regulament de organizare și funcționare a activității de voluntariat din cadrul Primăriei Timișoara și al serviciilor publice din subordinea Consiliului Local Timișoara. Explicau atunci că e nevoie de oameni care să facă, de exemplu, inventarul pistelor de biciclete ori al becurilor din oraș, recensământ sau care să verifice cheltuielile școlilor ori să ajute la curățenie.
În ultimele trei luni, PMT a reușit să desemneze un coordonator al voluntarilor: Ovidiu Simonetti. Fiecare departament din instituția de pe C.D. Loga a fost pus să redacteze proiecte în care pot fi implicați voluntari. Iată că a fost lansat acum primul apel pentru voluntari. E nevoie de specialiști în IT care să lucreze alături de Val Mureșan, consilierul primarului Dominic Fritz pe probleme de digitalizare și smart city.
A fost gândit și profilul voluntarului perfect pentru primărie: să fie absolvent de bacalaureat, să aibă experiență de lucru cel puțin trei ani cu aplicații și sisteme informatice, să aibă experiență cu sisteme care comunică prin API, să aibă experiență de prototipare și implementare sisteme complexe și să aibă abilități bune de comunicare și lucru în echipă (la distanță).
„Se dorește implementarea unui prototip, care sa regândească interfața între cetățeni și PMT. Pe această platformă, cetățenii vor putea depune și gestiona solicitările lor, care se trimit automat la o platformă low-code/no-code care facilitează întreaga «viața» a solicitărilor, prin diversele departamente din primărie. Trebuie evaluate diverse soluții low-code/ no-code, investigată posibila lor conectare cu sistemele actuale ale PMT. Este nevoie și de evaluarea sistemelor de licențiere, pentru a găsi o soluție bună dpdv al costurilor”, transmite Val Mureșan, prin anunțul postat pe site-ul primăriei.
Voluntarii vor mai lucra și la portalul de date deschise al Timișoarei, lansat recent de primărie. Potrivit reprezentanților PMT, urmează și alte apeluri pentru voluntari. Perioada contractului de voluntariat va fi de șase luni, ca perioadă de probă, cu posibilitate de prelungire pe încă șase luni.
Programul de muncă al voluntarilor aleși va fi de „2 ore/zi, în cursul zilelor lucrătoare ale săptămânii”. Solicitările pot fi trimise până în 21 iunie, dar reprezentanții primăriei nu spun de câți voluntari ar fi nevoie sau câți vor fi aleși. Detalii, pe site-ul PMT.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Primăria Timișoara caută voluntari din toate domeniile. Se aprobă regulamentul
Trimite articolul
XCautati voluntari la voi la partid.
Un sistem proțap – se rumeneste bine voluntarul, se stoarce de suc, pe urma li se propune unora dintre ei, care “trebuie”, sa ramana in primarie entry level, cu bani. Restul… sa mearga la mamuca acas, ca daca nu s-au nascut ai cui se cuvine, aia e. Totul desigur “pentru binele cetatenilor”
-
Deci ….am ras cu lacrimi la comentariul asta :))))))) UN SISTEM PROTZAP:)))))))) NU AI CUM! foarte tare
Nu degeaba usr-ul este un partid neomarxist. Asta cu voluntarii este o “reincalzire a ciorbei’ Bumbesti-Livezeni sau Salva-Viseu. Chiar ne credeti prosti? Noi sa lucram ca voluntari si voi “smecherii” usr din primarie sa stati flexati si sa luati bani grei? Nu mai merge nimeni dupa fenta!
-
@aris Pe urma sa nu te plangi ca nu se face, ca nu ai ghisee, ca sistemul nu e centralizat cum trebe etc. Faci ai, nu faci nu ai.
Cautam voluntari, munca MOKA (banii luam noi)
Cerinte obligatorii:
– Minim 2 facultati la zi
– Disponibilitate 25 ore pe zi
– Prezenta la costum obligatorie, zilnic alt rand
– Munca , munca si air munca
– Masina pe cheltuiala proprie
– Fara pauze (nici de apa macar)
– Nefumator
– Turnator
-
La punctul cu turnător l-ai nimerit la fix pe “Val”. 😉
Oare o fi un sistem ca sinstemul inteligent de semaforizare a lu’ alalalt?.
Voi credeti ca suntem someri si ne plictisim acasa ? Cautati in USR, frecatori de menta.