„Prin OUG 196/2005 privind Fondul de mediu, modificată și completată prin OG 31/2013, aprobată prin Legea 384/24.12.2013, se stabilește că proprietarii sau, după caz, administratorii de depozite pentru deșeurile inerte și nepericuloase încredințate de către terți au de plătit o taxă de 80 lei/tonă în 2017 și de 120 lei pe tonă începând din 2018. În cazul municipiului Timișoara, vizat este operatorul de salubritate RETIM, societate comercială la care 50% din acțiuni sunt deținute de Primăria Timișoara, mai precis de Consiliul Local. În atare situație, RETIM a solicitat Primăriei să aprobe ca plusul de costuri aferent activității sale pe raza municipiului Timișoara să fie suportat de abonați”, a explicat Robu situația.
Potrivit edilului, nu este normal ca timișorenii să plătească în plus pentru gunoi. În consecință, el le cere consilierilor locali să nu dea curs solicitării Retim.
„Voi propune consiliului local să nu se dea curs solicitării Retim, ci să se solicite Retim să-și acopere respectivele costuri prin măsuri de îmbunătățire a eficienței, mai ales ținând seama că s-a știut încă din 2013 că aceste costuri suplimentare vor apărea, dar și în condițiile în care contractul dintre primărie și Retim nu prevede nicio obligație a primăriei pentru astfel de situații”, a conchis edilul Timișoarei.
Rămâne de văzut ce decizie vor lua consilierii locali și cine va plăti până la urmă taxa pe deșeuri.
Articole pe aceeași temă:
Atentie, timiseni! Vom avea facturi tot mai mari de salubritate, daca nu se face colectare selectiva
Citiți principiile noastre de moderare aici!