Vremea relativ bună a adus la Muzeul Satului Bănăţean numeroşi oameni interesaţi să cumpere miere direct de la apicultori, o miere mai scumpă, dar nu ”dreasă” cu melasă sau alte produse similare.
Organizatorii, Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, filiala Judeţeană Timiş, au pregătit o degustare pentru copii, special pentru ca aceştia să cunoască gustul şi beneficiile mierii.
În România, datele oficiale arată că se consumă doar câteva sute de grame de miere pe cap de locuitor, spre deosebire de ţările din vestul Europei, acolo unde consumul se măsoară în kilograme.
Producţia din acest an a fost una bună pentru apicultori, peste 100 de tone de miere fiind colectată din stupi, în Timiș.
Pe lângă miere, la standurile celor câtorva zeci de producători au fost comercializate şi numeroase alte produse apicole, precum polen, lăptişor de matcă, diferite tincturi, ceară.
Organizatorii au anunţat că doresc să facă din această manifestare o tradiție în Timișoara, să o ducă la un nivel asemănător cu manifestarea organizată deja de şase ani, la Ghiroda. Acolo târgul de miere este destinat mai mult specialiştilor în domeniu, dar atrage anual şi mii de timişoreni, interesaţi chiar de a achiziţiona produse apicole destinate consumului.
Articole pe aceeași temă:
Cea mai dulce si mai buna miere naturala se va vinde sambata la Muzeul Satului Banatean
Citiți principiile noastre de moderare aici!