Producători din România, Serbia, Italia sau Grecia au fost prezenți cu peste 250 de sortimente de vinuri, la ediția din acest an a Vinvest. Centrul expozițional al CCIAT a fost vizitat de 2.870 de vizitatori, pe parcursul a trei zile. Aceștia au putut degusta cele mai bune soiuri de vin din lume, dar și vinuri speciale, unele dintre ele cu o vechime chiar și de 60 de ani. Vinuri spumante cu particule de aur sau soiuri autohtone, biologice, au făcut ca ediția din acest an a salonului să fie un adevărat succes.
Un punct special a fost dat de prezența unor vinuri produse la Muntele Athos, de călugărul Epifanios, de la chilia Mylopotamos, situată în apropierea Mănăstirii Marea Lavră, iar pentru prima dată la un eveniment de acest gen a fost adusă și cartea scrisă de monah – „Arta culinară a Sfântului Munte”, care a avut succes la publicul timișorean, toate exemplarele fiind epuizate.
Un vin care a impresionat publicul a fost Imperator 24K – un vin spumant italian obținut prin metoda clasică și cu o compoziție în care se regăsesc particule de aur de 24 de karate. Băutura exclusivistă este produsă într-o serie limitată la una dintre cele mai cunoscute vinării din regiunea Francioacorta, Italia.
Cei prezenți au avut parte și de o degustare specială, cu caracter educațional, a unor vinuri vechi din anii 1958, 1965 sau 1995, susținută de prof.univ.dr. Ioan Nămoloșanu și dublată de simpozionul „Vinul și Sănătatea”, susținut de prof.univ.dr. Arina Antoce.
În cea de-a doua zi a Salonului au fost anunțate medaliile acordate vinurilor românești înscrise la Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice ediția a XIV-a. Din juriu au făcut parte persoane autorizate, membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România, preşedintele comisiei fiind Arina Antoce, prof.dr. expert O.I.V. (Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului).
Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara VINVEST ediția a XVI-a a fost un eveniment la care şi-au adus contribuția aproximativ 100 de parteneri și colaboratori. Co-organizatori au fost Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timișoara, Asociația Degustătorilor Autorizați din România, Asociația de Cultură și Promovarea a Vinului VINVEST, iar partenerii principali au fost Primăria Municipiului Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş și Arsenal Park. În rândul producătorilor de vin, partener național a fost Crama Hermeziu, iar partener principal a fost COTNARI.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/vinvest-2019-aduce-la-timisoara-peste-250-de-sortimente-de-vinuri/2221915
Citiți principiile noastre de moderare aici!