Persoanele care au găzduit, începând din 11 martie, refugiați din Ucraina (data emiterii OUG 28/2022) și au dorit să deconteze cheltuielile pentru hrana oferită acestora, au putut depune cererile completate la primăriile pe raza cărora domiciliază.
„În orașul nostru, la Centrul de suport Timișoara pentru Ucraina au fost preluate spre înregistrare de asistenții sociali ai DAS un număr de 29 de astfel de solicitări, venite în vederea decontării cheltuielilor aferente cu hrana pentru un număr de 108 persoane provenite din zona conflictului armat din Ucraina”, spun cei de la DASTM.
Vă reamintim, la Timișoara a fost înființat Centrul de suport Timișoara pentru Ucraina, care funcționează non-stop la Direcția de Asistență Socială, str. Dragalina 38-42 din zona Gării de Nord, cu sprijinul LOGS Grup de Inițiative Sociale, angajați DAS și voluntari.
„1.490 de refugiați au trecut pragul Centrului de suport dintre care 760 au decis să rămână la Timișoara, cu toții beneficiind de servicii de specialitate. 50 de refugiați au accesat servicii medicale, 49 de copii refugiați au fost înscriși pentru a merge la școală, un număr de 10 persoane au fost angajate cu sprijinul DAS și AJOFM Timiș. Partenerii LOGS au continuat distribuirea tichetelor sociale, numărul acestora ajungând la 800”, au mai transmit cei de la DASTM.
La Centrul de suport Timișoara pentru Ucraina au fost înființate, cu o funcționare 24 din 24, două numere speciale de telefon:
- un număr scurt pentru urgențe și pentru refugiați 0356 993,
- un număr de WhatsApp pentru oricare alte nevoi 0741 113 952.
Pe aceeași temă:
Cernăuți mulțumește Timișoarei. Aproximativ 15.000 de refugiați ucraineni ajutați până acum
Trimite articolul
XBanatenii sunt atat de empatici cu ucrainienii incat s-au dus sa isi ceara banii inapoi si aia care nu au cazat pe nimeni!