Chiar dacă unii ar putea crede că vorbim de o afacere, Andreea spune că realizarea de zboruri cu asemenea mijloace de zbor pentru “clienţi” este doar o modalitate de a acoperi cheltuielile extrem de mari necesare pentru zbor.
De unde această pasiune? Aceasta a apărut în urma unei vizite efectuate în Australia. “Am făcut o excursie în Australia şi de revelion am vrut să facem ceva cu totul deosebit. Căutând alternative am descoperit că putem zbura cu balonul cu aer cald. Era ceva cu totul inedit pentru noi, iar plăcerea pe care am cunoscut-o a fost deosebită. Era un balon de mari dimensiuni, cu o nacelă cu 16 locuri, un adevărat autobuz aerian. Atât de impresionată am fost că atunci când am venit înapoi acasă am decis să-mi cumpăr un balon cu aer cald. L-am găsit şi l-am cumpărat de pe Ebay, m-a costat 10.000 de euro. Nu ştiam absolut nimic despre baloane, cum se folosesc, că e nevoie de pregătire de specialitate şi atestat pentru a-l conduce. Doar ulterior am descoperit că nu e aşa uşor”, a declarat Andreea Kremm.
Următorul intrat în schema adiacentă balonului a fost Nelu Glăvan, la acea vreme singurul pilot atestat care putea să ridice la cer investiţia lui Andreea. Au trecut nouă luni de la cumpărarea balonului şi până la primul zbor efectuat. “Au fost luni bune de zile în care au fost realizate toate operaţiunile birocratice, balonul trebuie înmatriculat, înregistrat, asigurat”, a mai declarat Andreea.
Zeci de clienţi fericiţi
Un zbor cu balonul costă 100 de euro plus TVA, e mult, e puţin, fiecare dintre solicitanţi decide. Cert este un lucru. “Cei care au fost o dată cu balonul se declară complet mulţumiţi şi mai vor încă o dată”, am aflat de la proprietara balonului. Fiecare nou “zburător” care se urcă pentru prima dată în balon trece printr-un botez cu şampanie şi şuviţe din păr tăiate şi arse la aterizare.
Cine sunt clienţii? “Sunt şi timişoreni şi turişti care vin în Banat şi vor să vadă zona de sus. Timişorenii fie primesc în cadou un zbor, fie vor să facă o cerere în căsătorie specială. Mulţi vor să treacă printr-o senzaţie deosebită”, spune Andreea Kremm.
În acest moment în România sunt doar 11 baloane cu aer cald funcţionale şi 18 piloţi atestaţi. Unul dintre baloane şi patru dintre piloţi sunt în Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!