Măsura, hotărâtă de directorul Centrului Regional Reţea Poştală Timişoara, Nelu Balaş, este modul ales pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Adrian Păunescu, care a încetat din viaţă săptămâna trecută. Măsura e privită cu ochi buni de unii, dar nu e considerată oportună de altă parte a clienţilor de servicii poştale. Într-un fel, disputa apărută în ultimele zile la nivel naţional este oglindită în modul în care clienţii Poştei privesc decizia de a pune muzica folk din perioada Cenaclului Flacăra în incinta oficiilor poştale. Totuşi, cei mai mulţi dintre timişorenii care au trecut, marţi la orele prânzului, pe la Poşta Mare, au apreciat decizia luată ca fiind una bună.
„E un gest de mare frumuseţe. Măcar aşa află şi cei mai tineri despre cât de valoros a fost Păunescu şi ce energii a declanşat”, a declarat Florentina Cămătaru, o persoană la vârsta a treia, aflată cu treburi la poştă. Un alt client, un bărbat la 40-50 de ani, nu era prea încântat de ambianţa sonoră. „Ce îmi pune muzica asta? Ar trebui să pună şi piesele care-l ridicau în slăvi pe fostul dictator Nicolae Ceauşescu”. Desigur, ca şi în orice problemă de acest fel, există întotdeauna două sau mai multe păreri. Cert este că cel mai puţin interesaţi de fondul sonor erau tinerii. „Am crezut că a venit mai devreme Crăciunul! Atunci auzi peste tot muzică dinasta!”, spunea distrat un tânăr.
În repertoriul muzical al oficiilor poştale sunt deocamdată incluse 50 de piese, toate lansate în cadrul Cenaclului Flacăra şi cântate de artişti cunoscuţi, cum ar fi Ştefan Hruşcă, Vasile Şeicaru, Tudor Gheorghe, Dan Andrei Aldea şi chiar vocea poetului, care recită. Măsura decisă de Poştă va rămâne în vigoare până pe 30 noiembrie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!