Joi a avut loc o nouă întâlnire a Consiliul consultativ din zona Campusului Universitar-Medicinei, la care au participat şi câţiva reprezentanţi ai Primăriei Timişoara, aşa că oamenii au avut ocazia să-şi spună ofurile. În mare parte, problemele reclamate de ei sunt legate de spaţii verzi, multe distruse de şoferii care îşi parchează autoturismele oriunde găsesc un petec liber, şi circulaţie.
Preşedintele Consiliului consultativ din zona Campusului Universitar-Medicinei, Dorel Bolduş, le-a explicat oamenilor că a înaintat mai multe propuneri municipalităţii, printre care redeschiderea circulaţiei integral, în ambele sensuri, pe străzile Daliei şi Ofcea şi chiar instituirea unui sistem de parcare cu taxă în zona Complexului Studenţesc, pentru că sunt foarte multe maşini, care multe aparţin studenţilor, iar parcările sunt isuficiente. „În toată Europa, cei care vor să parcheze trebuie să îşi rezerve un loc de parcare, care de obicei se plăteşte”, a spus Bolduş. Alţii au cerut autorităţilor chiar să găsească o soluţie pentru cei care au mai multe autoturisme, nu le folosesc pe toate, dar ocupă locurile de parcare. Oficialii primăriei le-au spus că nu pot face nimic în această privinţă, pentru că nu există cadru legal.
Cereri multe, speranţe puţine
De asemenea, locuitorii din zonă au cerut şi să fie marcate căile de acces la imobile, pentru că „proprietarii sunt la cheremul şoferilor care le blochează accesul”. Dorel Bolduş a mai solicitat autorităţilor şi reanalizarea situaţiei unităţilor comerciale din campus, care în opinia sa sunt într-un număr exagerat de mare şi amplasate peste tot. În ceea ce priveşte investiţiile pe 2010, oamenii au propus realizarea de parcări ecologice, reparaţii la trotuare, pe bulevardul Eroilor şi strada Caraş, reorganizarea şi resistematizarea circulaţiei în campus, refacerea spaţiilor verzi devastate de autovehicule, precum şi semaforizarea intersecţiei bulevardului Take Ionescu cu strada Filipescu. „Trotuarul de pe bulevardul Vasile Pârvan, până la colţul cu ştrandul Termal, este o mizerie. Suntem totuşi în centrul oraşului”, le-a atras atenţia Marius Marina, un locuitor din zonă, oficialilor municipalităţii. Cei de la primărie le-au răspuns în general că vor avea în atenţie problemele lor.
Alte solicitări adresate autorităţilor au vizat amplasarea de calmatoare de trafic, pentru potolirea şoferilor vitezomani, şi instituirea unor sensuri unice de circulaţie pe anumite străzi din zonă. Reprezentanţii municipalităţii le-au notat propunerile…
O altă problemă reclamată de oameni este faptul că mai multe persoane şi-au găsit adăpost într-un imobil părăsit din spatele blocurilor de pe Părvan, locul a devenit un adevărat focar de infecţie, iar locatarii din zonă, disperaţi, nu mai ştiu la cine să apeleze. Şeful Serviciului de Ordine Publică de cadrul Poliţiei Comunitare, Avram Bălan, le-a spus că mai mult decât să-i amendeze şi să-i îndrume spre localităţile de domiciliu nu poate face, mai ales dacă imobilul pe care l-au ocupat este proprietate privată. „Eu pot să le dau amendă, dar asta e ca o frecţie la picior de lemn, pentru că majoritatea mai au o mulţime de procese-verbale”, a arătat Bălan, care a promis totuşi că va verifica situaţia şi va încerca să ia măsuri.
Citiți principiile noastre de moderare aici!