Consiliul consultativ de cartier Mehala s-a întrunit joi seara la Școala Generală Nr. 19 „Avram Iancu” . Locuitorii din zonă şi-au spus ofurile în faţa reprezentanților Primăriei Timişoara, ai Consiliului Local şi ai Poliției Locale. „Pe strada Horea și strada Crișan au rămas, după lucrările făcute, porțiuni de câte 200 de metri fără bordură. Acolo, mașinile parchează direct pe spațiul verde. Dacă mai și dă o ploaie, iarba devine noroi și ăia suntem. Și străzi întregi fără borduri sunt în cartier foarte multe”, a spus nemulțumit unul dintre timișoreni.
Clarisa Grigorescu, o locuitoare din zonă, s-a plâns de trotuarele pline de gropi de pe strada Grigore Alexandrescu. „Și la stradă se văd urme cum că asfaltul ar ceda și ar începe să apară gropile. Dar trotuarele sunt foarte proaste. Au fost făcute în doru’ lelii”, a spus, indignată, femeia. Unii dintre locuitori au cerut ca la recepția străzilor unde au fost făcute lucrări să participe și membrii ai consiliului de cartier, iar dacă sunt descoperite sincope să nu aibă loc recepția.
Oamenii cer și parcări ecologice în cartier. Prioritară, spun ei, ar fi una pe bulevardul Cetății, în fața Școlii Generale Nr. 19, lângă liniile de tramvai. „Când ies copiii de la școală, părinții venim și-i așteptăm. Atunci parcăm unde putem. Iar polițistul vine și îmi dă amendă. Ok, își face treaba, dar atâta vreme cât eu plătesc taxe și impozite în orașul acesta și nu primesc de la el nici măcar o amărâtă de parcare, e corect să primesc amendă pentru că mi-am lăsat mașina unde am avut loc?”, a întrebat retoric unul dintre cei prezenți la adunarea consiliului de cartier.
O altă problemă acută pe care o acuză timișorenii vizează refugiile pentru călători din stațiile RATT. Acestea nu prea există, reclamă ei. De e ploaie, de e soare, tu, așteptând tramvaiul, fie te uzi până la piele sau te udă mașinile pentru că se adună bălți incomensurabile pe carosabil, fie te bate soarele de nu mai știi unde voiai să mergi, spun locuitorii din Mehala.
„Toate stațiile parcă sunt din evul mediu. Nu sunt paravane nicăieri”, a ridicat problema Ioan Bolog, președintele consiliului de cartier.
Oamenii se plâng că autobuzul 13 circulă foarte rar. „Am stat odată 40 de minute să-l aștept, ca să merg pe centru. Până la urmă am ajuns mai repede pe jos”, afirmă președintele de cartier.
Ovidiu Ciuhandu, unul dintre consilierii locali prezenți la întâlnirea din Mehala (au mai fost Ștefan Sandu și Ionel Bungău) le-a cerut timișorenilor să facă sesizări scrise cu problemele pe care le întâmpină „Noi vorbim aici, dar vorbele se mai uită. Așa, avem o situație și putem veni în întâmpinarea cetățenilor”, a afirmat Ciuhandu.
M.M. Hojda
Citiți principiile noastre de moderare aici!