Reprezentanții Asociației Ceva de Spus trag un semnal de alarmă și le transmit șoferilor că nu este deloc ușor pentru cei care au dizabilități locomotorii să se plimbe pe străzile orașului. Dacă cu scaunele cu rotile obișnuite mai reușesc „să sară” peste borduri, cu cele electrice este ceva mai greu. Iar în unele locuri sunt obligați să meargă chiar și pe liniile de tramvai, pentru că trotuarele sunt impracticabile.
„Vă rugăm frumos, nu parcați pe trotuare! Dacă mai sărim bordura cu un scaun rulant obișnuit, cu unul electric trebuie să ne întoarcem până la capătul trotuarului să putem coborî, iar apoi trebuie să mergem pe stradă/liniile de tramvai să putem ocoli mașina parcată! Vă mulțumim”, spun cei de la Asociația Ceva de Spus, care apără drepturile persoanelor cu dizabilități din capitala Banatului.
Aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă cei care sunt nevoiți să se deplaseze în scaune cu rotile, în Timișoara. Inclusiv autoturismele lăsate pe trecerile de pietoni la colțuri de trotuare le îngreunează deplasarea celor din scaunele cu rotile.
„Noi îi rugăm să nu mai parcheze pe trotuare, pe trecerile de pietoni sau pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități. Toate acestea le îngreunează deplasarea, mai ales în centrul Timișoarei. Chiar dacă sunt șoferi care lasă un metru loc liber pe trotuar, tot nu este spațiu, scaunul cu rotile nu are loc. Se parchează inclusiv pe colțuri, unde trotuarele sunt cât de cât accesibilizate, dar accesul este blocat dacă sunt parcate mașini pe colțuri”, spune Zoltán Szövérdfi, reprezentantul Asociației Ceva de Spus.
Pe lângă mașinile parcate, persoanele cu dizabilități trebuie să coboare borduri imense sau să ocolească gropile lăsate în voia vremurilor de cei responsabili cu infrastructura orașului.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”1360522″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!