Ouă clasice de găină, dar şi mai exoticele ouă de raţă, gâscă, bibilică sau chiar de struţ, cu toate vor fi obiecte artistice în cadrul evenimentului. Totuşi, în concursul de spart ouă vopsite intră numai cele de găină, şi aceasta numai după ce au fost verificate de organizatori. Nu o dată s-a întâmplat ca unii concurenţi să încerce să „fenteze” şi s-au prezentat cu ouă special pregătite, întărite cu ghips, sau ouă de bibilică de dimensiune mai mare pentru a înşela vigilenţa juriului, acest tip de ouă fiind cunoscute ca având dimensiune mai mare.
„Există o tehnică specială prin care poţi să vezi care este un ou tare. Se ciocneşte vârful acestuia de dinţi, iar în funcţie de sunet cunoscătorii, cei care au mai făcut deja aceasta, îşi dau seama care este mai bun”, a mai spus Darica Maljugik, organizator al evenimentului de la Mokrin.
Evenimentul atrage an de an oaspeţi din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, chiar şi de peste ocean.
Competiţia ouălor de Paşti are loc duminică, 20 aprilie, de la ora 10.30, pe scena special amenajată în centrul localităţii. Finala mare este programată de la ora 12.30.
Trecerea în Serbia poate avea loc şi pe la punctele de trecere a frontierei deschise temporar la Lunga – Nakovo, respectiv Valcani – Vrbica, de vineri până duminică, între orele 9-20.
Citiți principiile noastre de moderare aici!