Joi, 10 august, Primăria Timișoara (PMT) va organiza o dezbatere publică pe tema „Regulamentului serviciului de salubrizare al Municipiului Timișoara”. Aceasta va avea loc de la ora 16:30, în Sala de Consiliu a PMT (la etajul 1 al instituției). Proiectul poate fi consultat AICI.
Cetățenii interesați să participe la această dezbatere publică pot transmite propuneri, sugestii și opinii, în scris, Direcției Secretariat General – Serviciul Administrație Locală sau pe e-mail, la adresa: bogdan.petrenciuc@primariatm.ro, până miercuri, 9 august, la ora 12. Cei care vor să ia cuvântul la dezbaterea de joi vor avea la dispoziție 3 minute pentru a își expune punctul de vedere.
Cum potrivit legislației autoritățile locale sunt cele însărcinate cu înființarea, organizarea, gestionarea și funcționarea serviciilor de utilități publice, cetățenii sunt invitați să dezbată viitorul regulament care va sta la baza activităților de salubrizare.
Circuitul salubrizării în Timișoara
În Timișoara, de colectarea separată și transportul separat al deșeurilor menajere și similare reziduale și al deșeurilor reciclabile se ocupă RETIM.
De curățenia propriu-zisă din oraș, dar și de deszăpezire se ocupă Brantner, o firmă din Cluj-Napoca, în baza unui contract semnat în 2019. Vă reamintim, până în momentul semnării contractului cu Brantner, străzile Timișoarei n-au mai fost măturate din toamna anului 2018, odată cu expirarea contractului dintre Primăria Timișoara și RETIM. Municipalitatea a semnat două contracte de forță majoră cu Horticultura, de 34.000 de euro fiecare, societatea ocupându-se mai mult de golirea coșurilor de gunoi și de măturatul în jurul lor, orașul fiind înghițit de mizerie. Însă și prestația celor de la Brantner, care funcționau după un regulament aprobat de Consiliul Local Timișoara în 2017, a fost adesea catalogată de cetățeni ca fiind slabistă.
De activitățile DDD – dezinsecție, dezinfecție și deratizare – s-a ocupat firma Coral Impex SRL, din 2019 până în 2023. Cum contractul a expirat, recent a fost lansată o licitație pentru găsirea unui nou operator.
La rândul ei, Timișoara face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID), alături de Consiliul Județean Timiș și celelalte localități din județ. Printr-un proiect de management al deșeurilor, județul a fost împărțit din punct de vedere al fluxurilor deșeurilor și al arondării la stațiile de transfer, respectiv la centrele de colectare.
Trimite articolul
XIncepeti salubrizarea cu primaria si mai ales cu pestele care de la cap se impute.
din cluj napoca? mai sa fie! si eu care credeam ca e firma austriaca! noroc ca regulile uniunii oiropene ne impun sa salubrizam cumva, nu altcumva. ce atatea firme municipale, pai scopu salubrizarii e profitul unora, nu? pai sa lucri asa fara profit? nu se poate, rusine! sa fie piata liberaaa! sau era vb de asa zisa “mafia gunoaielor”? nooo, n-are cum, regulile oiropene functioneaza! neocolonialismul dúduie!zic sa privatizam toate companiile municipale! sa dam totul sa fie monopolul unor companii din vest, care sa externalizeze acel profit, desigur!
#🤪
#🤪
-
Iarasi ti-ai pornit scriptul…
-
gata, acu ca ai zis asta, deja e clar ca totul e altcumva decat am zis io 😂🤣😂🤪
#macar scriptul meu e un pic mai complex decat al tau. si tot tu mi-ai raspus la intrebari, ori poate nu stii nici sa folosesti un motor de cautare, se poate, ca asa e cu scripturile facute pe genunchi de niste amatori, ce pretentii sa avem de la ele?
#🦈
#🤪
-
Ce e de discutat la salubrizarea stradala? Mergi la dezbatere publica in format fizic, nu online 🙂 ca sa discuti despre regulament. Strazile din zona mea sunt cica in programul de maturare zilnica, dar in realitate nu a venit vreodata brantner pe aici. Pana in 2017 sau cand s-a schimbat, Retim venea intr-adevar zilnic cu masina de maturat. Deci, ce ar trebui schimbat in regulament, daca si-asa nu se tine cont de el? E la fel de ineficient ca intrunirile pe tema ambroziei, avand in vedere ca degeaba sesizezi primaria ca creste ambrozie pe domeniul public. Daca nu e strada principala, nu trimit pe nimeni. Daca esti la marginea orasului, dureaza ani intregi sa ii convingi sa plombeze o groapa in asfalt, sau macar sa puna piatra pe o strada locuita. 🙁
E voie de venit si cu pungile cu moloz dupa noi – si sa le lasam tot acolo?
Salubrizarea in Timisoara de fapt inseamna niste croncani plini de tupeu care tin matura cu o mana iar in cealalta au telefonul si cand se plictisesc de telefon fac o pauza si merg sa-si cumpere o cafea si aprind o tigara.Daca-i intrebi de ce nu matura te injura si iti spun sa maturi tu,cand le spui analfabetilor ca platesti taxe si impozite la primarie din care isi iau salariul,spun ca salariul vine de la Cluj.
Stau pe o strada care nu a fost maturata niciodata…cum sa dezbati ceva ce nu exista?Dar nu am reducere la impozit si nici bariere care sa interzica accesul pe strada,ca in lumea buna de langa Mall…
-
Unde stai in camp? 😂😂