Aplicația Tranzy.app cuprinde, începând de miercuri, 15 mai, și mijloacele de transport în comun din Timișoara. Sistemul permite afișarea orarului pentru fiecare mijloc de transport în comun în parte, cu sosirile și plecările din stații, dar și poziția în timp real, pe hartă, a tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor aflate pe traseu în acel moment, pe o linie selectată.
Pentru a folosi aplicația Tranzy, este necesară doar descărcarea și instalarea acesteia din Google Play sau Appstore. Într-o primă etapă, este așteptat feedback din partea utilizatorilor, iar în perioada următoare vor fi reprogramate ecranele din stații.
„Facem azi încă un pas pentru creșterea atractivității și predictibilității transportului public în Timișoara. De azi, timișorenii au la dispoziție pe telefon o aplicație ușor de folosit care îi ajută să își planifice deplasările și să nu mai piardă timp inutil în stații. Este o facilitate pe care timișorenii care folosesc transportul public o așteaptă de ceva vreme și mă bucur că acum devine realitate. Strategia noastră este să transformăm transportul public în principala opțiune de călătorie a timișorenilor.
Sistemul de mobilitate al oricărui oraș modern are în centru un sistem de transport public eficient. Vom continua cu înnoirea flotei de transport public, în câteva zile urmând să ajungă la Timișoara primul tramvai dintr-un nou lot de 17 tramvaie moderne”, a precizat primarul Dominic Fritz.
Cei de la STPT spun că așteaptă și feedback din partea utilizatorilor, astfel încât, pe viitor, să poată fi aduse și mai multe beneficii.
„Această colaborare creează un cadru în care oricine poate contribui la îmbunătățirea serviciilor de transport și la dezvoltarea de noi produse și servicii orientate către călători. Ne dorim ca această inițiativă să stimuleze implicarea comunității de dezvoltatori și să îmbunătățească calitatea și acoperirea datelor deschise existente în transportul urban. Timișoara se angajează să sprijine astfel de parteneriate strategice, care să genereze oportunități noi de creștere și să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor săi. În plus, încurajăm mediul academic și dezvoltatorii locali să se implice și să acceseze datele disponibile prin portalul de Open Data pentru mobilitate, pentru a contribui la dezvoltarea aplicațiilor și serviciilor dedicate transportului și a mobilității urbane”, a declarat și Constantin Cocheci, directorul general al Societății de Transport Public Timișoara.
Proiect susținut prin bugetare participativă
Anul trecut, la bugetarea participativă a primăriei, unul din proiectele câștigătoare a fost „Vizibilitatea mijloacelor de transport în comun aflate pe traseu”. Proiectul propunea instalarea de dispozitive GPS în mijloacele de transport în comun, preluarea informațiilor în timp real pe un server centralizat și afișarea acestora pe o hartă electronică a orașului/zonei metropolitane.
Acum, sistemul dezvoltat de Primărie, STPT și SMTT, permite călătorilor să folosească localizarea curentă pentru a planifica o călătorie, să verifice notificările despre modificări sau întreruperi în circulație și să acceseze informații utile legate de transportul în comun. Harta actualizată poate fi consultată și pe site-ul stpt.ro. GPS-urile au fost montate pe toate mijloacele de transport în comun – 235 – care circulă pe 55 de linii, inclusiv pe liniile metropolitane. Datele de GPS sunt furnizate de Orange România și Arobs Track GPS, iar platforma de management de flotӑ pe care o opereazӑ STPT de către Tranzy.ai, care a implementat astfel de soluții și în Cluj-Napoca, Iași, Chișinău și Botoșani.
Trimite articolul
XIn sfarsit bravo!
-
A fost idea mea !
-
@Robu Nicolae Ideea mea ai fost tu, și cu tu ai avut toate ideile din lume, rezultă că sunt ale mele. Eu m-am vopsit blond și sunt mai șmecher. Am fost și membru FSN, nu ca tine un psdist amărât.
-
“Strategia noastră este să transformăm transportul public în principala opțiune de călătorie a timișorenilor”
pai interziceti circulatia cu automobilul personal si se rezolva!
ce vrajeala useristo-eco-marxista. bai nenorocitilor, angajati bai soferi si vatmani si platiti-i decent, daca o sa vina mijloacele de transport la max. 10 minute(adica sa fie vreo 4 pe traseu, dar sa circule si noaptea cateva, sa circule si in w-end mai des) nu va interesa nici pe naiba aplicatia voastra imbecila care nu aduce nimic in plus fata de gmaps. plus transportul periurban care e si ala vai steaua lui
-
Cap ai, la ce mai trebuie să și gândești cu el? Dacă guvernul iubitului tău covrigar a limitat cheltuielile la toate UAT-urile, de unde să crești, chiar dacă ai banii și voința? Și dacă nu poți plăti, nu îți vin vatmani și șoferi. Nu te angajezi tu, în week-end?
-
pai nu se lauda cocheci ca stpt e pe profit? “revolutia bunei guvernari”, se stieeee!
du-te ma cu aburelile tale.-
E bine sa mananci un mic si sa bei o bere din 4 in 4 ani? Pentru petreceri a avut psd bani, dar cand e vorba de dezvoltare, au blocat tot!
-
-
-
de unde bani pentri soferi , vatmani si intretinatori??? Au zeci de sefi pus politic pe salarii foarte mari care nici macar nu circula cu mijloacele de transport in comun si nu au nicio tangenta si nicio pregatire cu activitatea pentru care sunt platiti. Aaaa, sa nu uitam de consiliu de administratie!!!!
In sfarsit. Felicitari. Robu doar a pus panourile care aratau informatii complet gresite.
-
Mie-mi zici? Arata la Sagului ca vine tramvai in 20-30 de minute, comandai taxi sau Bolt/UBER, in 5 minute venea si taxi/Bolt/UBER si tramvaiul. Asta daca functiona…
interesant ca aplicatia de genu era si acum 9 ani, si mergea bine. Se vedea in timp real unde sunt mijloacele de transport…dar mna…nu se intretine, se mai spala niste bani…se reinventeaza roata…trist.
-
Vorbesti prostii.
Atata de bine mergea aplicatia ca pierdeai autobuzul.Afisajul arata doar prostii, refreshul era de 1-2 minute in sistem 2G. Daca si sistemul de pe timpul lui Robica era bun, e clar cum vezi matale viitorul in dial-up.
-
Pentru mine a functionat destul de bine prin 2012. Multi nu tin minte nici 4 ani si atunci se mira ca politicienii isi bat joc de ei iar inainte de alegeri le arunca niste firimituri.
-
-
AnonimulOarecare,bun venit in viitor! La finele lui martie 2024 am plecat din Timisoara! Site-ul stpt nu mergea sub nicio forma! Afisa doar o parte din traseul unei linii, restul se bloca! Returul nu-l vedeai! Asta daca mergea pagina stpt ca sa vezi! Nu era nici actualizata!
-
vorbesti niste tampenii dor sa te afli in treaba
-
Pe un telefon cu Android 10 nu se poate instala. Deci daca nu aveti un telefon foarte nou … mumu!
-
se poate intra pe pagina stpt , nu e obligatorie aplicatia
-
nici pe 3310 n-am reusit sa instalez…
Sper ca daca se aduc modificari si daca se lucreaza la imbunatatiri, sa se aiba in vedere si faptul ca trec cate 2-3 tramvaie de o data, iar apoi 20-25 de minute nu mai trece nimic.
Dar marea primarie informatizata nu e in stare sa puna intr-un format accesibil oamenilor datele de pe GPS-uri? Trebuie dat bani unei terte firme ca sa faca lucrul asta banal? Cu o aplicatie care nici nu merge pe toate telefoanele.
-
Si ce o sa faca oamenii cu datele GPS care vin la fiecare 2 secunde ?
Iti trebuie android 700 sa instalezi aplicatia.
DE CE NU E COMPATIBILA CU ANDROID 10????
-
CA E INGROPAT DE PESTE UN AN
-
Conform Google inclusiv 9 este încă suportat. Recent au anunțat că nu mai suportă majoritatea funcțiilor Pay pe Android 8 pentru că nu mai livrează actualizări.
-
Activarea locatiei e obligatorie inainte de a vedea primul traseu, de a o putea folosi !! “Felicitari” pentru respectarea principiilor GDPR – asa pot fi monitorizat in timp real.. Am dezinstalat-o instant.
-
In cazul asta, poti sa iti dezactivezi Google Maps sau Waze pt ca fac acelasi lucru.
Sau ai vrut doar sa pari destept?-
Chiar asa? Google Maps si Waze te lasa sa vezi cum arata fara sa-ti ceara nimic. Cand are sens, le-ai cerut un traseu de aici-acolo, atunci da, e nevoie de locatie.
Tranzy vrea sa stie unde locuiesc inainte de a ma lasa sa vad cum arata. Nu-i ok, IMHO.
-
DUPA 4 ANI DE MANDAT ?????? Trebuia sa faca asta din primele saptmani de mandat, nu acum , la final. Fritz face la fel ca oricare alt politician. Nu ii pasa de oameni. 4 ANI SA FACI O APLICATIEI???? Fritz, sa iti fie rusine ! Tu nu ai nici o legratura cu Germania. Mai bine ramaneai secretara , dar nici acolo nu ai rezistat mult.
-
Lasa, vine Robu si rezolva.
-
Nici tu cu logica, nu e cazul de mai multe explicații, oricum nu înțelegi.
“Aplicatie noua” my ass. Are 2.6* review pe Google Play cu review-uri inca din 2022.
-
Aplicatie noua pentru transportul public din Timisoara. Greu, f greu pt unii.
-
Citeste titlul. 90% citesc doar titlul, ce sa inteleaga din el?
-
-
Noi avem 4.0 ⭐ din 5 și suntem de doi ani aici.
Sper sa funcționeze mai bine, căci astăzi în 2 cazuri din 3 mi-a arătat timpi de sosire în stație a autobuzului sau tramvaiului eronati. Eroarea a constat în faptul ca îmi arata ca un autobuz apare în stație în 17 minute, am plecat de acolo și după un minut a trecut autobuzul pe lângă mine, apoi, a arătat ca tramvaiul vine in 22 min, a venit după 7 minute.
“Aplicația nu va funcționa pentru dispozitivul tău” – acesta este mesajul primit când vreau să instalez aplicația pe un Xiaomi 8
De ce?
-
deoarece transportul in comun este pentru cei care-si permit telefoane noi, pentru restul e bine si pe jos.
Nu mi se pare ceva nou ,atât timp cât stai prin stații cu zecile de minute
Afișaje sunt doar că merg vai mama lor in rest nimic nou e doar vrăjeală înainte de alegeri
Ieri am stat o ora jumate dupa un troleibuz. Si asta in centrul orasului.
STPT e o gluma
-
Multumim pentru info. O sa dotam troleibuzele cu aripi pentru a combate traficul rutier.
Încă un rahat marca Fritz.
-
Mânca cu poftă, ești exact genul.
2024 si inca indrazneste cineva sa se laude cu asa ceva
-
Dacă nu mă înșel, ne lăudăm și cind se trage canalizarea într-o comună, nu ? Tot în 2024, datorită eternului partid , mai nou USL, (pentru a evita orice confuzie)
Ieri a mers, azi NU.