Concursul Elextrolux Design Lab atrage printre cele mai interesante proiecte din diferite domenii diferite. În acest an, pe lista scurtă a celor care se vor bate pentru finală sunt și trei dezvoltate de studenți timișoreni. Etapa de votare pentru semifinalele concursului se apropie de final. În acest stagiu, cei trei studenți timișoreni reprezintă România, care concurează cu proiecte din toată lumea. Ei pot fi susținuți prin voturi până pe 15 octombrie. Și proiectele sunt extrem de interesante!
Proiectul „Set to mimic” al Sorinei Rasteanu, studentă a Universității de Vest din Timișoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile și mirosurile alimentelor la nivel senzorial și transmite această informație către un microcip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului să simtă gustul mâncării de care îi este poftă deși, de fapt, consumă alte alimente. Proiectul poate fi votat accesând secțiunea Culinary Enjoyment.
Proiectul „Instant cleaning glove” al lui Ștefan Bogdan, din cadrul Universității de Arte și Design din Timișoara, este un proiect ce îmbină nanotehnologia, ultrasunetele și apa într-o soluție rapidă și eficientă de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au apărut. Proiectul poate fi votat accesând rubrica Fabric Care.
Proiectul „Garden pod” al lui Ovidiu Subțire, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, reprezintă o seră modulară ce crește plantele de la nivelul de răsad până la fruct în doar 24 de ore, folosindu-se de deșeurile alimentare organice pentru compost, lumină solară și umiditate. Destinat amplasării pe exteriorul clădirilor, Garden pod transformă deșeurile alimentare în resurse utile, calculând procentul de nutrienți de care are nevoie fiecare plantă pe care o conține. Garden pod poate fi controlat cu ajutorul unei aplicații mobile. Proiectul poate fi votat accesând secțiunea Culinary Enjoyment.
Fiecare vot aduce proiectele mai aproape de premiul „People’s Choice Winner”. Cel mai votat proiect la nivel internațional va câștiga acest premiu, ce constă în 1.000 de euro. În semifinale, juriul internațional va selecta cei 6 finaliști ai competiției.
Cele trei proiecte românești s-au bucurat de un mare succes în etapele anterioare ale competiției, clasându-se pe primele locuri în topul favoritelor publicului.
Proiectele românilor înscriși în această nouă etapă pot fi vizualizate și votate accesând www.electroluxdesignlab.com/2014/#applications și selectând una din cele 3 rubrici ale concursului. Pentru înregistrarea unui vot, trebuie introduse adresă de email sau contul de Facebook. Pe adresa menționată va fi trimis un email cu un link ce trebuie accesat, pentru validarea votului.
Proiectele înscrise în semifinale concurează pentru premiul cel mare al competiției Electrolux Design Lab, un internship plătit, de șase luni, la un centru de design global Electrolux și 5.000 de euro. Premiul al doilea are o valoare de 3.000 de euro, iar premiul al treilea de 2.000 de euro.
Toți cei care își votează proiectele preferate pe platforma dedicată concursului pot intra în cursă pentru o excursie de 2 persoane la Paris dacă, după validarea votului, răspund la întrebarea „Ce înseamnă o locuință sănătoasă pentru tine?”. Întrebarea este afișată după confirmarea fiecărui vot, pe aceeași platformă. Juriul va alege cel mai bun răspuns, determinând astfel câștigătorul excursiei la Paris.
Premiul constă în asigurarea transportului și a două nopți de cazare pentru două persoane în Paris, dar și invitația de a participa la Gala Electrolux Design Lab din 12 noiembrie. Astfel, norocosul câștigător se va bucură, alături de cineva drag, de o experiență deosebită în Paris și va putea lua parte la evenimentul în care se va anunța câștigătorul concursului internațional de design, ediția 2014.
Citiți principiile noastre de moderare aici!