Potrivit proiectului votat, în conformitate cu legislația europeană și românească, autoritățile locale au obligația să asigure spaţiile necesare pentru colectarea separată a deşeurilor și dotarea acestora cu containere specifice fiecărui tip de deşeu.
Asociația ECOTIC, autorizată din 2006 de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, are ca scop unic colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice casate, surse de lumină, baterii și acumulatori.
Pentru atingerea unui nivel ridicat de colectare separată a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), administrația publică locală le va oferi cetățenilor posibilitatea de a se debarasa, fără plată, de deşeurile de echipamente electrice și electronice, deşeuri de baterii şi acumulatori şi deşeuri voluminoase, inclusiv saltele şi mobilă, de deşeuri de hârtie şi carton, sticlă, metal, materiale plastice, lemn, textile, ambalaje.
„După ce se semnează contractul, vor fi stabilite locațiile. Vom anunța când și unde vor fi puse containere/recipiente pentru colectarea DEEE. Vor fi în mai multe locuri din oraș, la instituții, la unități de învățământ”, a transmis Serviciul Comunicare din cadrul Primăriei Timișoara.
Durata protocolului este de 1 an, începând de la data semnării lui și se prelungește automat, la expirare, cu câte un an, dacă una dintre părți nu face o notificare scrisă contrară, în prealabil cu 30 de zile.
Pe aceeași temă:
Mai multe puncte pentru colectarea bateriilor și acumulatorilor portabili uzați, în Timișoara
Trimite articolul
XCât da la kg de deșeu?
Ca pe gratis nu dau nimik !
-
Hai la mine, poti sa iei PE GRATIS ce am DEEE si sa faci bani cu ele. Sau mai bine lasa adresa aici sa stie tot orasul unde sa iti aduca gonoiul PE GRATIS sa te imbogatestie!