„Am testat deja peste două sute de persoane la nici o oră de la începerea acţiunii noastre. Am testat glicemia atât la cei care se ştiau bolnavi de diabet, dar am găsit şi două persoane până acum care nu se ştiau cu diabet dar aveau glicemia foarte mare. Au fost îndrumate către specialişti”, au precizat reprezentanţii companiei.
Acţiunea a fost organizată în paralel în mai multe locaţii şi se derulează în continuare pe internet, unde orice persoană poate lansa e-baloane pentru a-şi arăta sprijinul faţă de această categorie de bolnavi, pe www.baloanepentrudiabet.ro. O altă acţiune a avut loc duminică la Buziaş, la Centrul Cristian Şerban pentru copii şi tineri cu diabet, unde prof. dr. Viorel Şerban a organizat o întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre importanţa depistării precoce a bolii şi a urmarea corectă a tratamentului, eveniment la care au participat aproape 70 de copii şi tineri cu diabet din centru.
Medicii ne avertizează că numărul bolnavilor de diabet va continua să crească, din cauza vieţii sedentare şi a alimentaţiei nesănătoase, după ce, în ultimii 20 de ani, numărul acestora s-a dublat.
Tot de Ziua Mondială a Diabetului, medicii reamintesc faptul că lipsa mişcării, obezitatea, stresul şi alimentaţia dezechilibrată sunt doar câţiva factori care pot duce la declanşarea diabetului.
În evidenţele centrului de diabet de la Spitalul Judeţean Timişoara se află înscrişi 20.000 de pacienţi activi, care urmează tratament pentru această afecţiune, dar medicii spun că există şi mulţi bolnavi nediagnosticaţi în judeţul Timiş.
Delia S. Barbu
Citiți principiile noastre de moderare aici!