În timp ce timișorenii stăteau în trafic în drum spre lucru, la cozi kilometrice, primarul Nicolae Robu îi ruga să distribuie o postare pe Facebook, cu privire la echipa ACS Poli, cu titlul „Poli scapă în aceste zile de datoriile «periculoase»”. Un fan i-a comentat că ar trebui să finanțeze o echipă de polo.
„Mai bine v-ați uita în trafic! Jale, nu se poate așa ceva! Întârzie lumea la lucru, nu se poate așa ceva”, a comentat un altul.
Alt timișorean i-a scris senin că „asta e principala problemă a orașului în dimineața asta”, iar altul i-a spus că „țara arde și baba se piaptănă”, în vreme ce un alt fan l-a rugat să modifice traseul vaporașului Decebal, astfel încât să treacă și prin stația Cluj.
„Astăzi, ca să ajung la locul de muncă, a trebuit să trec «la pas» peste liniile de tren pe strada Brediceanu. Pe dumneavoastră vă preocupă echipa de fotbal”, i-a comentat altcineva.
Ce-i drept, canalizarea Timișoarei nu este problema edilului-șef, mai ales că Aquatim recunoaște că niciun sistem de canalizare nu poate face față unor debite excepționale de apă de ploaie.
Edilul-șef face apel la rațiune și spune că astfel de situații se întâmplă în toată lumea, nu numai la Timișoara.
„S-a întâmplat un lucru normal: când plouă cu asemenea abundență, sunt probleme și în New York, și la Munchen, și în Berlin, și oriunde pe planeta aceasta. Trebuie să înțelegem niște lucruri care țin de normalitate, nu să facem atâta vâlvă din orice. Pe de altă parte, a fost închis complet pasajul Jiul și, adăugând asta la abundența cu care a plouat, s-a întâmplat ceea ce am văzut, este aglomerație. Când plouă abundent în Timișoara, în câteva puncte, apa din sistemul de canalizare iese la suprafață, în loc să fie preluată apa care vine din ploaie. E un lucru care nu poate fi corectat așa, care necesită schimbarea unui sistem de canalizare într-un anumit orizont de timp. În primul mandat de primar am schimbat canalizarea pe circa 100 de străzi, dar dacă zeci de ani nu s-a făcut nimic, se întâmplă ceea ce vedem. La Pasajul Popa Șapcă n-o să mai vedeți apă. Nivelul este mai jos decât nivelul din canalizare și apa iese. Sunt legile fizicii care funcționează, indiferent dacă ne plac sau nu ne plac. N-a plouat altădată atât de tare ca acum și n-a fost niciodată închis un pasaj. De ce nu încercăm să fim raționali?”, a explicat Robu.
Articole pe aceeași temă:
Inundatii in Timisoara. Circulatia este aproape complet blocata
Calvar pentru soferi in Timisoara! Pasajul Jiul a fost inchis, ar putea fi redeschis o perioada
Tramvaie blocate de inundatii la Timisoara. RATT anunta devieri ale mijloacelor de transport
Citiți principiile noastre de moderare aici!