Astfel, peste 20 de cărţi vii, cu diferite poveşti de viaţă, îi aşteaptă pe timişoreni în Piata Unirii, în perioada 6-9 mai, între orele 17.00-21.00, la Biblioteca Vie.
Această bibliotecă funcţionează ca una obişnuită, cititorii pot împrumuta cărţi, dar pentru o perioadă limitată, de 40 de minute. Diferenţa este că, în loc de cărţile de pe rafturi, la biblioteca din Piata Unirii sunt fiinţe umane care intră într-un dialog personal cu cititorul.
Cărţile au diferite teme şi încearcă să schimbe prejudecăţile oamenilor despre anumite stereotipuri cum ar fi etnia romă, homosexualitatea, filozofia şi multe altele. Mai mult decât atât, cărţile sunt disponibile în mai multe limbi, iar dacă este cazul se poate apela şi la un dicţionar uman.
„Evenimentul vrea să elimine prejudecăţile despre anumite clase sociale asupra cărora există tot felul de stereotipuri, cum ar fi evreii sau musulmanii, politicienii, controlorii de bilete, preoţii, psihologii, homosexualii sau romii. În cadrul Bibliotecii Vii, oamenii au ocazia să afle poveştile de viaţă ale unor voluntari care au fost de acord să îşi facă publice poveştile. De exemplu, avem un poet care va schimba viziunea interlocutorilor despre tot ce însemnă artă”, povesteşte Raluca Ilaş, preşedintele OPAC, despre eveniment.
Biblioteca Vie reuneşte pe rafturile sale „cărţi” din cele mai interesante domenii, care îi asteaptă pe cititori să pătrundă în lumea lor fascinantă. Evenimentul debuteză joi la ora 17 şi va fi deschis până duminică, 9 mai, la ora 21.
Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret în Acţiune.
Evenimentul, pus la cale de Organizaţia Pentru Artă şi Cultură la Timişoara, se desfăşoară pe parcursul „Lunii Cărţilor Vii”, în cadrul proiectului Biblioteca Vie, o iniţiativă naţională a organizaţiei A.R.T. Fusion din Bucureşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!