Locuitorii Timișoarei ar putea avea liber la bazinele de înot și sălile de sport din cadrul școlilor și liceelor din oraș, consilierii locali urmând să voteze în ședința de astăzi, 28 martie, regulamentul de utilizare a acestora.
Sălile de sport și bazinele de înot vor putea fi folosite de cei interesați contra cost, în afara orelor de activitate educațională. Astfel, au fost stabilite și condițiile de plată pentru utilizarea acestora, iar unitățile de învățământ urmează să elaboreze regulamentul cadru de punere în aplicare a condițiilor de utilizare a acestora, pe baza HCL aprobată de Consiliul Local Timișoara.
Cluburile și asociațiile sportive vor avea acces la sălile de sport fără taxă, cu condiția plății utilităților pe perioada utilizării spațiului, în timp ce echipele de fotbal (indiferent de categoria de vârstă) vor avea acces la prețul de 200 de lei/oră. Alte sporturi de echipă vor achita 100 de lei/oră pentru acces, în timp ce în cazul sporturilor individuale – arte marțiale, atletism, dansuri, tenis etc. practicate de persoane fizice sau juridice în mod organizat, prețul este de 70 de lei/oră.
În cazul bazinelor de înot, cluburile sau asociațiile sportive de copii și juniori au acces fără taxă, doar cu plata utilităților, iar pentru persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate cu activitate în domeniu pretabilă bazinului de înot, prețul este de minim 150 de lei/oră/culoar.
Consiliile de Administrație ale școlilor vor permite accesul la aceste facilități în urma evaluării cererilor primite de la solicitanți și pe baza unui acord de parteneriat pentru utilizare temporară, care va fi încheiat cu fiecare solicitant în parte.
Banii obținuți prin această modalitate de către școli vor putea fi utilizați pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare, mentenanță și reparații curente.
„Introducerea și adoptarea acestui document are scopul de a pune baza materială sportivă din Timișoara la dispoziția comunității și de a încuraja practicarea activităților sportive în rândul timișorenilor, indiferent de categoria de vârstă”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.
Noul Regulament vine în completarea recentelor modificări aduse la Legea Educației Fizice și Sportului.
Trimite articolul
X“În cazul bazinelor de înot, cluburile sau asociațiile sportive de copii și juniori au acces fără taxă, doar cu plata utilităților, iar pentru persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate cu activitate în domeniu pretabilă bazinului de înot, prețul este de minim 150 de lei/oră/culoar.”
Și pentru persoanele fizice nu se va oferi acces?
Alte surse de venit.Ai zice “bravo”,dar cu taxe si impozite marite,ce se va face cu banii in plus de la buget??
La Luxembourg costul unui abonament PE UN AN intr-o locatie ultraeleganta si ultramoderna este de 480 euro fara conditionare de timp.
Bataie de joc, 150 de lei pe ora ca sa inoti intrun bazin neincalzit mersi dar nu
Chiar asa, cate bazine sunt in Timisoara? Foooaaaaret rusinos: orasul pseudo-european are un singur bazin de inot… Despre ce vorbim aiurea?
e doar un proiect, nu o certitudine.