Deși săptămâna trecută, în 19 iunie, CNSCBT raporta o creștere cu aproape o sută de cazuri în Timiș, față de săptămâna anterioară, acum cel mai vestic județ al țării „stă pe loc”, cu 1.167 cazuri confirmate în 23 iunie și fix același număr de cazuri confirmate conform raportului oficial din 19 iunie. Oricum ar fi, Timișul rămâne pe primul loc în topul rujeolei la nivel național.
Conform raportului CNCSBT, publicat în 23 iunie, vineri, Timișul este pe primul loc în topul rujeolei, cu 1.167 de cazuri confirmate, la fel ca acum șapte zile. Și în Caraș-Severin numărul de cazuri a rămas la fel, de la o săptămână la alta – 1.095. Aradul este pe locul trei, cu 965 de cazuri (964 acum o săptămână). Pe ultimele locuri se situează Botoșani, Vrancea și Maramureș – cu câte două cazuri. Raportul a fost realizat de la începutul epidemiei până în data de 23 iunie.
Față de situația oficială prezentată în data de 9 iunie, în 16 iunie, numărul cazurilor de rujeolă confirmate în Timiș crescuse cu aproape o sută – de la 1.072 de cazuri în 9 iunie, la 1.167 în 16 iunie. Din 16 în 23 iunie – niciun caz în plus, deși la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara sunt internate 15 cazuri cu rujeolă.
Un doctor din Timișoara explică că această întârziere între cazurile raportate și cele reale se întâmplă deoarece cei de la CNSCBT așteaptă confirmarea serologiei virusului rujeolic de la București, abia apoi trec în raport cazurile confirmate. În acest fel are loc o diferențiere între situația reală, a cazurilor internate, vizavi de situația scriptică, din raport, care, spun unii doctori, are uneori întârzieri și de 2-3 săptămâni față de ceea ce se întâmplă în teritoriu.
Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la dată de 23.06.2017 este 7.282, din care 30 de decese – 8 în județul Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!