Scăderea este una generalizată. Spre exemplu, în regiunea Bucureştiului, a fost solicitată cu o singură asemenea autorizaţie în plus. Timişul nu face excepţie de la trendul general. Ultimele date disponibile la nivel local arată că în cel mai vestic judeţ din România, pentru ridicarea de noi clădiri s-au solicitat doar 133 de asemenea documente de autorizare.
În ceea ce priveşte numărul de locuinţe livrate utilizatorilor, în trimestrul trei, în Timiş au fost finalizate 467 de unităţi, dintre care 185 în mediul urban şi 282 în mediul rural.
Cele mai multe locuinţe noi finalizate sunt cele din zona rurală. Acestea reprezintă imobilele noi ridicate pentru cei care preferă să-şi vândă apartamentul din oraş şi să se mute la casă. Boom-ul imobiliar a creat o piaţă importantă pe acest sector. La cerere mare, şi numărul micilor constructori care au ridicat asemenea investiţii în scopul de a le vinde a crescut.
Nicolae Toma, un asemenea mic constructor a riscat anul trecut şi, în ciuda crizei, a decis să mai încerce să investească în două noi case: „Anul trecut în această perioadă am riscat şi am mai decis să ridic încă două case. Le-am lăsat „la roşu” şi aşa am rămas cu ele. Am decis să nu mai construiesc nimic, oricum nu mai am bani de noi case, măcar să le dau pe astea două şi să-mi recuperez investiţia”, ne-a declarat Toma.
M. Hoster
Citiți principiile noastre de moderare aici!