Hunedoara, deşi se confruntă cu mari probleme în domeniul activităţii industriale, mai are 109536 de persoane cu contracte de muncă. Cel mai rău stă judeţul Caraş-Severin, cu doar puţin peste 55.000 de oameni încadraţi în muncă.
Şi în ceea ce priveşte salariile, Timişul este cel mai atractiv. Un salariat a obţinut, în medie, 2.049 de lei brut în luna aprilie şi 1.483 de lei net, arată datele Direcţiei de Statistică Timiş. Aradul oferă un salariu mediu cu aproape 400 de lei mai mic decât cel al Timişului: 1.664 de lei brut, respectiv 1.212 lei net.
Datele oficiale arată că salariile obţinute de persoanele încadrate în muncă au fost în creştere în ultimele luni.
Timisul are angajaţi din toate regiunile
Timişul, şi în special Timişoara, rămân ţinte clare pentru persoanele din întreaga ţară în ceea ce priveşte obţinerea unei slujbe. Oamenii provin mai ales din regiunile mai sărace ale Moldovei şi Olteniei.
„Deşi rata şomajului nu este una chiar mică în Timiş, undeva în jur de 3%, există numeroase posturi libere care sunt cu greu ocupate. Persoanele interesate de un job care provin din Timişoara au pretenţii salariale mai mari. Cei veniţi mai ales din judeţele din Moldova acceptă să lucreze pe un post chiar dacă salariul nu este cel mai mare din domeniu. În această perioadă de vară creşte cererea de personal în domeniul construcţiilor. Firmele de specialitate solicită oameni calificaţi, dar şi mai puţin calificaţi. Se preferă aducerea de echipe cu oameni care au lucrat deja împreună, se cunosc şi au un ritm de lucru armonizat”, ne-a declarat Maria Babescu, reprezentanta unei societăţi de recrutare a forţei de muncă.
O creştere a numărului de solicitări de angajare are loc în momentul în care studenţii termină facultatea, spre toamnă. Tinerii acceptă şi posturi care nu sunt pe măsura calificării lor, chiar dacă salariile sunt mai mici.
Timisul a urcat cinci locuri in topul national al salariilor
Citiți principiile noastre de moderare aici!