„Ne-am propus ca, timp de mai multe zile, să le oferim tinerilor participanţi posibilitatea cunoaşterii reciproce, să-şi prezinte eparhia de unde provin, să-şi împărtăşească din experienţa prezenţei şi lucrării lor în biserică, să afle despre proiectele bisericii în care tinerii sunt implicaţi şi, desigur, valorificarea potenţialului creativ al tinerilor în derularea unor proiecte comune pe viitor. De asemenea, am avut în vedere prezentarea valorilor culturale şi spirituale specifice spaţiului bănăţean, prin organizarea unui pelerinaj la mănăstirile timişene: Săraca, Partoş şi Cebza şi a unei excursii în Timişoara. Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la sfinţirea Catedralei mitropolitane şi 60 de ani de la canonizarea Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş”, a spus părintele consilier Sorin Lungoci, Sectorul învățământ și activități cu tineretul.
Miercuri, beneficiarii taberei au vizitat municipiul Timișoara, Catedrala Mitropolitană și Muzeul de artă veche bisericească, apoi au fost primiți de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, la Centrul eparhial.
Pe durata taberei, toți tinerii au participat la slujbele religioase de la Mănăstirea Timișeni-Șag, dar și la mai multe sesiuni de formare și la workshop-ul „Locul și importanța tinerilor în Biserică”.
Tabăra de tineret „Tradiție și noutate” se desfășoară la nivelul fiecărui centru mitropolitan din țară al Patriarhiei Române cu beneficiari din fiecare eparhie – tineri cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani.
Citiți principiile noastre de moderare aici!