„Tineri după pandemie” este un eveniment care promovează dialogul cu tinerii, le face vocile auzite cu privire la modul în care trebuie să fie elaborate și puse în aplicare politicile de tineret. Inițial a implicat opt județe, dar acum s-a extins în toată țara. Vor avea loc întâlniri online în fiecare județ, în paralel.
„Nu ești singur/ă. Pentru mulți dintre noi izolarea devine tot mai insuportabilă. Nu ne-am prea făcut prieteni noi, nu ne-am mai dezvoltat cum am fi vrut. Ne întrebăm dacă mai avem mult până se termină, visăm la cum va fi după. Dar chiar, cum va fi oare să fim TINERI DUPĂ PANDEMIE?”, spun organizatorii pe Facebook.
Sâmbătă, 29 mai, de la ora 11, poți participa la întâlnirea online, alături de alți tineri din Timiș.
Cum funcționează?
„Ușor. Ne întâlnim, facem cunoștință, ne împărțim în grupe de 5-6 persoane și discutăm despre ce ne doare acum cel mai tare pe fiecare, despre ce vedem că se întâmplă cu alți tineri din jurul nostru, dar și despre ce va fi cel mai important să avem după pandemie și ce putem face acum, azi, ca să ne asigurăm că suntem puțin mai bine. Totul într-un mediu în care nu te judecă nimeni, în care putem să ne relaxăm și să fim așa cum suntem – cu provocările, dorințele și visele noastre”, mai spun organizatorii.
Grupul PONT și Ministerul Tineretului și Sportului, inițiatorii proiectului, vor lua în considerare părerile tinerilor și vor identifica acțiunile care pot fi realizate pentru a-i ajuta să depășească greutățile perioadei.
Dacă vei răspunde și la un sondaj, poți câștiga un card cadou la Cărturești, prin tragere la sorți. Pentru a putea participa la evenimentul de sâmbătă, trebuie să te înregistrezi, iar apoi vei primi un email cu linkul de Zoom. Parola va fi: TINERI2021.
„Tineri după pandemie” este organizat de Grupul PONT în cadrul proiectului CIVIT, susținut prin programul Erasmus. Și Ministerul Tineretului și Sportului susține această inițiativă. Grupul PONT este o organizație care a luat naștere în 2009 și care își propune inovarea socială prin participare, antreprenoriat și cultură cu un focus special pe tineri și transformarea digitală.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XProbabil ca in realitate toti cei prezenti ar avea aceeasi doleanta. Faptul ca le-ar fi mai greu sa o recunoasca e altceva. Si eu, daca m-as duce, m-as destainui ca nu prea am avut de tufe in perioada de pandemie. Nu puteai scote pe una la suc dupa care sa o bombardezi acasa. Ca nu stiai daca e purtatoare de covid sau nu. Hai ca de altele te protejezi, dar de COVID-19 era mai dificil. Solutia sa scapam cat mai repede de situatia asta e vaccinarea, deci indemn la vaccinare.