În Timiș, Inspectoratul Școlar a făcut publice rezultatele la examenul de Titularizare. Din cei 732 de candidați ale căror lucrări au fost evaluate, note între 1,01 și 4,99 au luat 161 de candidați, iar între 5 și 5,99 – 133. Note între 6 și 6,99 au luat 110 candidați. 153 de candidați au luat note între 7 și 7,99, 105 au note între 8 și 8,99 și 68 de candidați au note între 9 și 9,99. Timișul are și două note de 10, ambele luate de profesori care vor să fie titulari la Limba Germană Modernă.
Cei mai mulți candidați s-au înscris pentru a fi titulari pe un post de educator la grădiniță, mai precis pentru Limba și Literatura Română, Pedagogia Preșcolară și Metodica Desfășurării activităților în grădinița de copii – 179 de candidați. Pe locul doi, ca și număr de înscrieri, se află cei care vor să devină titulari pe postul de învățător – 115 candidați. Un număr de 85 de cadre didactice s-au înscris pentru a deveni titulari ca și profesori de Educație Fizică și Sport. 71 de candidați vor să devină titulari pe catedra de Limba și Literatura Engleză, iar 65 de candidați vor să devină titulari pe Pishopedagogie specială.
Pentru titularizare, adică angajarea pe perioadă nedeterminată, cadrele didactice trebuie să obţină minim nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică.
O notă mare la examenul de titularizare nu asigură neapărat şi locul ca titular. Sunt materii pentru care sunt scoase puține posturi la concurs, titularizabile. Nota obţinută este valabilă doar trei ani. Aceasta nu-i scutește însă pe profesori de examenul de anul viitor. De ce? Pentru că prioritate la titularizare au cei care dau examenul în anul respectiv. Deci, practic, dacă un profesor a luat notă mare în 2017 și nu a ocupat un post titularizabil, ci este suplinitor, dacă vrea să aibă în continuare șanse mai mari la un post titularizabil trebuie să repete examenul în anul 2018.
[related-post post_id=”1864566″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!