Conform ISJ Timiș, la examenul de titularizare din 21 iulie, din cei 1.224 candidați înscriși, doar 902 au susținut proba: șase candidați nu au avut drept de participare, 253 au absentat, alți 58 s-au retras din motive personale și cinci candidați au avut probleme medicale.
Cei mai mulți înscriși au fost pentru posturile de educatori și învățători de limba română. În Timiș sunt disponibile, pentru anul școlar 2021 – 2022, 3.331 de posturi: 167 cu normă întreagă, 766 de posturi complete, dar pe perioadă determinată, și 2.398 de posturi incomplete, tot pe perioadă determinată. Din cele 167 de posturi cu normă întreagă, 135 sunt în mediul urban și 32 în rural.
Examenul de titularizare s-a ținut la 63 de discipline.
Rezultatele vor fi afișate în 27 iulie, iar cele finale la proba scrisa se vor publica în 3 august. Contestațiile se înregistrează în perioada 27 (până la ora 21) – 28 iulie (până la ora 12). Contestaţiile se vor transmite prin e-mail pe adresa de email resurse_umane@isjtm.ro, prin completarea formularului tipizat postat pe www.isj.tm.edu.ro. Candidatul anexează la contestaţia transmisă şi copie a cărții de identitate/buletinului de identitate/cărții de identitate provizorie/pașaportului/adeverinţei de identitate.
Pentru că este stare de alertă, inspecțiile și probele practice sunt suspendate. În 4 și 5 august se fac repartizările de posturi. Media de repartizare este minimum 7.
Pe aceeași temă:
Titularizare 2021, Timiș: cele mai solicitate posturi. Începe examenul!
Trimite articolul
XAcum înțelegeți poate de ce rata de ANALFABETI la propriu!! este de aproape jumătate la copiii din clasa 4a și chiar 5a, mai ales in zonele rurale. Datorat INCOMPETENTEI +NEPĂSĂRII dascălilor! Ce poate învata un copil în clasa 5-8 din cărți ori scrie după tablă/la dictare, CIND ELE ABIA DACĂ REUȘEȘTE SA CITEASCA PE SILABE?! Iar INSPECTORATELE, plina de POLITRUCI AGIAMII, dorm în post complet NEPASATOARE!! În loc sa caute soluții urgent.
A nu se confunda cu analfabetii funcționali, cei din licee, alta drama a sistemului Edu romanesc.
-
Perfect adevarat acest inspectorat scolar si aproape toti bugetarii de acolo ar trebui concediati,structura redusa la citeva persoane,maxim 5.
Ar trebui acordata autonomie maxima scolilor de la angajari la admitere si exameme dar atunci este extrem de posibil ca toate micile si marile combinatii sa explodeze.
Nu exista la ora actuala la noi in tara o varianta plauzibila pentru actuala organizare a invatamintului de stat.
Poate sa imi spuna cineva ce fac in fiecare zi cum isi justifica salariile cele citeva zeci de persoane cel putin vreo 50,dintr un inspectorat scolar si cele vreo 1000 din ministerului invatamintului,1000 de angajati o adevarata uzina,dar o uzina neproductiva.-
Organizat BAC/capacitate/olimpiade, logistica asociata. Scolile nu implica doar predare si atat, sunt mii de documente ce trebuiesc intocmite. Incearca sa organizezi un eveniment distribuit pe 50-100 de locatii, implicand 10 mii de oameni (cam asa arata un BAC in Timisoara), asta doar din 5 oameni. Nu visa ca ai centralizatoare. Si atentie nu poti “pasa” responsabilitatea catre scoala, ca nu asa e legea. Sunt centre de examinare si centre de corectare. Tu nu corectezi judetul tau, trebuie sa aduni lucrarile si sa le trimiti in alt loc, aleator, din tara, sub paza (deci nu Fancourier ci MAI)
-
-
Vorbesti prostii. Efectiv nu sunt posturi, nu ca nu sunt profesori suficient de buni. Eu am facut 18 ani scoala (12 + 4 + 2) si nu am dat de 1 profesor slab. Se pare ca nu esti in tema cum functioneaza titularizarea. Prima oara dai examenul de titularizare (fara sa ai habar ca sunt posturi sau nu) si undeva la final de august aflii daca vreo scoala a scos un post. Dupa care practic “licitezi” cu media ta. Asa ca de ce te-ai prezenta la examen daca intuiesti ca nu o sa fie posturi in Timisoara/Lugoj (nici dracu nu iti merge in catune)
-
Bolovanule posturile scoase la concurs se afiseaza in prealabil asa ca daca esti interesat de un anumit post te inscri la concurs bineinteles daca intrunesti conditiile de studii si ti s a admis dosarul la inscriere,in plus mai trebuie sa cunosti si ceva mai multa materie ca sa ai o nota cit mai mare,si trebuie sa sti si pedagogie,acum ceva ani erau trei subiecte din care unul de pedagogie deci este destul de dificil iar pentru posturile titularizabile trebuie sa lupti in principiu cu cei pentru care s au scos aceste posturi la scolile respective,iar daca esti toba de carte si obti un asemenea post,vei avea viata grea acolo caci cum am spus anumite posturi sint cu dedicatie,nu cred ca chiar este o regula dar am observat acest lucru de mai multe ori.
Directorii in principiu se poarta cu cei noi angajati titulari sau suplinitori parca ar fim scoala lor,au adus o de acasa sau au primit o mostenire.
Bineinteles cu pampalai care le permit.
Dar sistemul de ocupare a posturilor in principiu este unul destul de bun,metodologia este foarte stufoasa dar in marea parte este bine structurata.
Cine a gindit o a avut ceva minte in cap.
Nu stiu acum dar putin mai in spate cu ceva timp avea si timpenii de exemplu,daca l a o scoala erau sa spunem ore libere la educatie tehnologica si un profesor titular de biologie raminea fara citeva ore din cele 18 ore care reprezinta norma didactica venea la repartitie si putea sa le i a inaintea celui care chiar a dat examen in acel la materia respectiva,in conditiile in care educatia tehnologica nu are nici o tangenta cu biologia.
-
Cum?? Nu sunt nerabdatori sa “predea” prin “scoala” online inca un an, cel putin? Vaaaai, dar cum?
-
@tibi Predatul online a fost mana cereasca pentru multi profesori. La 50+ ani e deja greu sa te misti fizic pana la scoala, sa stai in picioare la tabla, sa te plimbi dintr-o clasa in alta etc. Stream-uit materiale gen documentare sau explicat pe baza unor powerpoint-uri e mult mai usor. Ce-ti pasa tie daca comentariul la “Dan, capitan de plai” iti este dictat in clasa sau iti e dictat prin casti la un calculator?
profesori de muzica cică care habar nu au unde i liceul de muzica din 6 luni au trecur 10 , 12 zile vai de mama lor si a copiilor car au incaput pe mana lui.
Fiica mea a luat acum 2 ani nota 10 la titularizare,nu i-a ajutat la nimic,tot suplinitor este,daca nu ai relatii nu faci nimic.