„Viața mea în izolare” este denumirea pe care o poartă studiul internațional, care își propune să stabilească efectele psihologice și sociale ale perioadei de izolare asupra elevilor din ciclurile gimnaziale și liceale. În România, proiectul este derulat de Asociația Timișoara 2021, care a primit invitația în cursul lunii mai, din partea European Network for Psychodynamic Psychiatry.
Până acum, au fost stabilite contacte cu parteneri din Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Alba, dar și cu instituțiile de învățământ păreuniversitar – inspectorate școlare din Timiș, Caraș-Sverin, Hunedoara, respectiv centre de informare europeană „Europe Direct” din Arad și Regiunea Centru, dar și Clubul de presă Valea Jiului.
„Credem că este important ca acest chestionar să ajungă la cât mai mulți tineri. Numărul răspunsurilor contează pentru a realiza un studiu cât mai relevant, dar, în același timp, credem că este și mai important pentru copiii și tinerii noștri să poată să exprime ceea ce simt legat de contextul excepțional în care ne aflăm. Rezultatele obținute ne-ar putea determina să găsim noi soluții pentru a răspunde nevoilor lor, prin adaptarea programelor și proiectelor noastre”, afirmă Maria Vulcan, coordonatorul proiectului la nivel național.
În prezent, chestionarul este deja aplicat în Italia, în Roma și Florența, precum și în Spania, în Barcelona. Se fac demersuri pentru a fi aplicat în Croația, prin Asociația Rijeka 2020 – Capitală Europeană a Culturii.
Asociația TM2021 face un apel către instituțiile de învățământ din toată țara pentru susținerea cercetării. Răspunsurile vor fi colectate în iunie.
Chestionarul „Viata mea în izolare” este disponibil aici.
Trimite articolul
XDacă ați parcurs chestionarul sper că ați realizat că se strâng acum datele despre experimentul prin care am trecut. Sunt băieții interesați dacă au reușit să ne țină în frică permanentă, dacă ne-au stricat ciclul circadian, dacă au reușit să ne facă să credem că au putere asupra noastră, etc.
În plus avem și promisiunea că ne vor închide din nou în casă cel puțin până ne deșteptăm.