Problema toaletelor publice, esențiale pentru un mediu sănătos, curat și confortabil, persistă în Timișoara. Chiar și primarul Dominic Fritz recunoaște că acest punct este unul vulnerabil pentru oraș. Spune că până acum nu s-au putut face intervenții legal pentru că niciuna dintre toaletele publice nu era intabulată, deci nu aparținea municipalității.
„E un punct foarte vulnerabil și penibil pentru noi ca și oraș. Eu m-am trezit că niciuna dintre toaletele publice nu era intabulată, deci pe hârtie nici nu era a municipiului. Am făcut acum demersuri pentru a intabula toate toaletele publice pentru a putea face investiții legale, pentru că, din păcate, s-au făcut unele investiții ilegale – asta este marea poveste despre toaleta din centru, unde încă există cumva un demers juridic legat de cine ce trebuia să facă ș.a.m.d.”, a explicat Dominic Fritz.
În weekendul de deschidere a programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, în oraș vor fi instalate toalete mobile, dat fiind fluxul de locuitori ai orașului și turiști care sunt așteptați.
„Astăzi (n.r. – 2 februarie) am primit avizul de la Mediu pentru toaletele noi cu autospălare pe care le vom cumpăra în următoarele săptămâni și pe care le vom instala ulterior. Momentan sunt doar patru, dar pe viitor vom lua din ce în ce mai multe, pentru mai multe zone și parcuri. Dintre cele existente, unele se mai pot repara. Momentan sunt doamnele de la Horticultură care fac curat în ele. Pe unele poate le vom închide.
În weekendul de deschidere a TM2023 vor fi toalete mobile pentru mulțimi. Dar da, starea toaletelor publice din Timișoara nu este acceptabilă. Unele din ele sunt în curs de reparare, dar altele vor fi înlocuite cu unele cu autospălare”, a adăugat edilul.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XLasati toaletele publce mai la urma, prioritara e digitalizarea!
“Unele nu pot fi folosite pentru că sunt închise”. Ce ciudat, eu credeam ca nu pot fi deschise decat cele inchise.
#idiocr… 🤪
-
Aaaaa … cum faci pishu digital?
-
depinde de varsta:
tineret: 1111111111111111100000
peste o varsta: 0010000001000100001000 si ultimul 1 dupa ce ai iesit deja.
cam asa. e bine? Propun macar 4GB de harddisk ecologic in Cloud, sa ajunga la toata lumea.-
Nu m-am prins ce reprezinta 4194272 pentru tineret si nici 528648 sau 1057297 pentru cei mai in varsta, dar nu vreau pishu in cloud (ca poate nu bate vantul sa duca norii si ploua pe urma). Mai bine sa tina tasta “Shift” apasata cand fac.
-
on off reprezinta acei 1 si 0 🤣
Las’ ca vezi tu mai incolo🤪 -
Am priceput. Ziceai tzash-pauza-tzash-tzash-pauza si tot asa. Pentru o clipa am tresarit de teama ca e in limbaj binar. Sti, ma intimideaza chestia cu binar de cand cu “Q”, cu “+” si altele de pe langa LGTB-stii lui Slitz. Apropo, inca n-am aflat daca “+” vine de la aripa lui Ciolos din usr. Sti ceva?
-
@paraschiv
doar ca sa atraga pe cei din comünitatea “nonbinara” prin asemanarea cu lgbtqia+ manipülare de 2 lei, nü stiü cati aü si mers düpa fenta, dar cativa or fi fost.
-
-
-
-
Stai sa vezi atunci cand deschide Iohannis TM2023 cum se inchid strazile, scrie si aici in ziar.
Toaletele ecologice sunt o mare prostie. In cateva zile se transforma in focar de infectie.
Exista totusi macar 3 toalete publice in centru. Una in Parcul Central, una in Piata Operei si una in Piata Unirii. Toate subterane si din cate stiu functioneaza
-
De la fritz citire:
“Acolo încap aproximativ 15.000 de oameni. Acest eveniment este gândit împreună cu firme specializate pe Crowd Control”
Zic ca e bine, e o masura de crowd control sa nu prea fie toalete publice, se mai raspandeste lumea pe acasa sau pe unde apuca…
-
Au! Dupa cateva ore si 15.000 de pisaciosi o sa-ti trebuiasca costum de scafandru ca sa intri la alea subterane. Macar la cele de suprafata nu poate fi asa de adanc.