Marţi, de la ora 10, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, respectiv ai Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale vor prezenta ultimele noutăţi din domeniul subvenţiilor acordate fermierilor şi pentru dezvoltarea mediului rural. Tema seminarului, „Oportunităţi de finanţare în cadrul PNDR 2014 – 2020, Campania de primire cerere unică. Plăţi directe 2017”.
„Este un seminar important, în Timiş discutăm despre cel puțin 18.000 de fermieri, ei trebuie să-și depună în fiecare an cererile pentru obținerea fondurilor europene și naționale. Instituția își dorește să vină şi să ofere noutățile acestei campanii desfăşurată sub sloganul «APIA sprijină fermierii activi. Depune cererea unică de plată». De asemenea vom prezenta noutăți legislative şi procedurale legate de acest domeniu”, a declarat Florin Faur, directorul APIA Timiș.
Discuţiile de marţi vor aborda şi informaţii legate de finanţarea diferitelor proiecte, dezvoltarea afacerilor, investiţii în reţele de apă, dezvoltarea drumurilor, inclusiv a celor agricole, pentru mediul rural se referă la sumele disponibile la AFIR.
„Ministerul a decis ca în februarie-martie să lanseze aproape toate sesiunile de finanțare. În prima decadă a lui martie vom vorbi despre sesiuni deja lansate. De mare interes sunt sesiunile care vizează investițiile agricole. În esență cam toate submăsurile din anii trecuți se vor relua anul acesta, inclusiv componenta neagricolă”, a declarat Iulian Bucătaru, director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timișoara.
Un al doilea seminar va avea loc joi, de la ora 10, tot la Centrul Regional de Afaceri Timişoara. Acesta este destinat sectorului construcţiilor, peste 100 de specialişti din domeniul construcţiilor, al arhitecturii, din partea autorităţilor publice şi a firmelor din domeniu, confirmând deja participarea la discuţii.
„Vor fi prezentate toate noutățile din domeniul construcțiilor. Cei prezenţi vor fi într-un dialog cu inspectorul general de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Se vor dezbate probleme cu privire la Ordonanța de Urgență 100, care modifică și completează Legea 350 din 2001, Legea 50 din 1996 și de asemenea va fi dezbătută Legea 422 din 1991, care face referire la monumentele istorice”, a declarat Florica Chiriță, directorul CCIAT.
Citiți principiile noastre de moderare aici!