În faţa Laboratorului Hiperdia, în zona Gării de Nord, de două zile, de când s-a stricat tomograful, e un du-te – vino continuu de ambulanţe, iar salvările aşteaptă pacienţii pe care i-au adus la investigaţii, pentru a-i duce înapoi la spital. Salvările rămân la faţa locului până când pacienţii termină investigaţiile, iar aceştia sunt preluaţi din nou pentru a fi duşi la unitatea sanitară. Unele voci spun că aceste ambulanţe au ajuns să facă pe ”taxiurile” în loc să se ocupe de cazurile care au nevoie de intervenţie urgentă. Pe de altă parte şi să fii pacient în spital şi să ai nevoie de investigaţii urgente este un lucru deosebit de important.
„Ei, cei de la Spitalul Judeţean, probabil au nişte programări. Vine ambulanţa şi atunci mai vine una şi atunci practic stau, până se termină investigaţiile. Să sperăm că aceste lucruri nu o să fie foarte frecvente. Eu o să am mâine o discuţie cu conducerea spitalului să vedem cum putem să fluidizăm un pic. Asta este, trebuie să-i ajutăm. Nu-i vina bolnavului că s-a stricat tomograful”, spune Carmen Dehelean, director medical la Serviciul de Ambulanţă Timiş.
Tomograful Spitalului Judeţean Timişoara s-a mai stricat la finalul lunii mai, dar a fost reparat în câteva zile, piesa a fost în jur de 20.000 de euro. Acum, la acest tomograf s-a stricat tubul, iar reparaţia va costa câteva zeci de mii de euro. Spitalul Judeţean Timişoara mai are un tomograf, unde cupola aparatului este defectă, iar reparaţia ei costă în jur de 160.000 de euro. Acum, din nou, în câteva zile, se va repara primul tomograf.
„S-a stricat tubul. Sperăm ca până luni să fie reparat. Am făcut contract cu Hiperdia, unde sunt duşi bolnavii, cu Salvarea, până când va fi reparat tomograful. Cei de la Hiperdia au făcut şi program de noapte pentru noi, este non-stop. Tomografia durează 10-15 minute din momentul în care intră în Hiperdia. Normal că stă Salvarea îi ia şi îi aduce înapoi. Sunt tomografii făcute în regim de urgenţă, majoritatea din ele. Noi suntem foarte mulţumiţi de colaborare, vrem să reparăm tomograful cât de poate de repede şi vrem ca pacienţii să aibă asigurat tot ce au nevoie pentru diagnostic şi tratament”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!