Nici din a doua încercare nu se cumpără un tomograf de copaci pentru Timișoara. Prima a fost în 2020, pentru „un tomograf sonic și unul electric, un sistem de măsurare a geometriei arborilor și software dedicat și un sistem pentru măsurarea reacției la vânt”. Licitația de pe vremea fostei administrații a fost anulată, pentru că nu a fost depusă nicio ofertă.
În iunie 2021, noua administrație a orașului a lansat și ea o licitație pentru „set tomograf pentru evaluarea sănătății arborilor”. Voia să cumpere și șase licențe, dar și să instruiască șase angajați din primărie ca să poată folosi aparatul. Suma a fost aceeași ca la prima procedură: 187.460 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 38.000 de euro. S-au putut depune oferte până în 7 iulie, dar nici în acest caz nu s-a găsit vreo firmă interesată, astfel că a fost anulată și această procedură.
Reprezentanții primăriei vor fi nevoiți să reia licitația dacă își mai doresc un tomograf pentru copaci. Achiziția fusese propusă de USR, pentru bugetul Timișoarei din anul 2019. Potrivit documentației de anul trecut, în Timișoara aveam aproximativ 160.000 de copaci, o parte dintre ei fiind destul de îmbătrâniți.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Se caută iar un tomograf pentru copaci la Timișoara, la doi ani de când s-a propus achiziția
Trimite articolul
Xmai eftina drujba…asa ziceam si noi
Urmatoarea licitatie trebuie facuta pentru un tomograf de cap pentru primari si sub alterni lui
Să taie toți copacii și gata, ce ne mai batem capul atâta…
N-avem nevoie, un silvicultor iti poate spune daca un copac e sanatos sau nu, eu as lasa copacii in pace, care cade, cade, chiar si in capul sau pe masinile oamenilor, daca se intampla asta, ghinion, asta e natura
-
Asa e. Au gasit aia de la Recorder niste elite mondiale in materie de copaci. Doar pe ei ii vrem!