Poţi chiar să îţi inviţi prietenii sau familia la o plăcintă cu mere şi un ceai cald, mai ales că sezonul rece aduce o recoltă bogată, plină de bunătăţi.
Dacă vrei să te relaxezi ca la carte şi să te răsfeţi cu băuturi delicioase de sezon, am pregătit pentru tine câteva idei savuroase:
Ceai rooibos
Rooibos se număra printre cele mai populare tipuri de ceaiuri din lume. Are proprietăţi anti-inflamatoare şi anti-oxidante, unde mai pui că nu conţine cafeină, ceea ce îl face o alternativă foarte bună la ceaiul negru sau verde.
Dacă îţi doreşti o băutură plină de aromă pentru sezonul rece, pe care să o prepari cât ai bate din palme, atunci ceaiul rooibos este varianta câştigătoare. Poţi chiar să optezi pentru ceai rooibos cu vanilie sau caramel ca să înlocuieşti deşerturile pe bază de zahăr.
Ciocolată caldă cu bezele
Sezonul rece este perfect pentru ciocolată caldă. O băutură plină de savoare şi aroma, aceasta se prepară rapid cu pudră de cacao, lapte sau apă şi zahăr. Dacă nu vrei să foloseşti zahăr, poţi să îndulceşti ciocolată caldă cu miere, ştevia sau alţi îndulcitori.
Pentru extra aroma, adaugă câteva bezele în ciocolată caldă. Astfel, o vei transforma într-un deşert minunat, pe care îl vor adora atât copii, cât şi adulţii.
Ceai de ghimbir cu lămâie
Ghimbirul este bogat în vitamina C, magneziu, cupru, fier şi vitamina B6, unde mai pui că are proprietăţi antioxidante şi un gust spicy inconfundabil. Toamna aceasta, merită să faci loc în bucătăria ta ceaiurilor de ghimbir dacă îţi doreşti să savurezi băuturi gustoase şi sănătoase.
Poţi să cumperi pliculeţe cu pudră de ghimbir din farmacii, hypermarketuri sau din plafar, însă poţi să prepari ceaiul şi cu ghimbir proaspăt.
Pentru o savoare deosebită, serveşte ceaiul de ghimbir cu lămâie şi miere de Manuka.
Capuccinno cu sirop de alune
În cazul în care iubeşti băuturile pe bază de cafea, toamna aceasta trebuie să încerci un capuccino cu sirop de alune. Tot ce trebuie să faci este să prepari capuccino după reţeta clasică sau să foloseşti espressorul automat pentru a-l prepara, iar mai apoi să adaugi un strop de sirop de alune în băutură.
Siropul de alune se găseşte foarte uşor în cafenele, hypermarketuri şi magazine dedicate dulciurilor. După deschidere îl poţi păstra la frigider sau în cămara fără probleme şi îl poţi folosi pentru o mulţime de alte băuturi şi deserturi.
Limonadă cu miere
Dacă te gândeşti la vară de fiecare dată când auzi de limonada, trebuie să ştii că această băutură se poate adapta şi sezonului rece. O limonadă călduţă cu miere este o super alegere dacă vrei să te relaxezi la TV sau cu o carte într-o zi mohorâtă de toamnă. Se prepară foarte uşor cu apă, lămâie şi miere, dar îi poţi adăuga şi mentă, ghimbir sau siropuri dulci.
În cazul în care preferi limonada rece, o poţi depozita la frigider pentru câteva zile după preparare. Fie că ai un frigider incorporabil, fie că ai un frigider side by side, limonada se depozitează uşor în sticle şi nu va ocupa mult spaţiu.
Ceai de hibiscus
Bogat în vitamina C, beta-caroten, potasiu şi magneziu, hibiscus reprezintă o super opţiune pentru un ceai gustos şi aromat. Ceaiul de hibiscus este perfect dacă îţi doreşti o băutură de toamnă uşor de preparat, cu o aromă dulce şi delicată. Găseşti ceai de hibiscus în plafar, farmacie, hypermarket sau chiar online, iar preţul acestuia este de cele mai multe ori accesibil.
În cazul în care nu ai poftă de o băutură caldă, ceaiul hibiscus se poate servi şi rece şi se păstrează foarte bine la frigider.
Matcha latte
Matcha este o pudră fină realizată dintr-un soi special de frunze de ceai verde, care a devenit extrem de populară în ultimii ani. Ce-i drept, aceasta este bogată în antioxidanţi şi poate ajuta susţinerea sănătăţii creierului şi a inimii, dar şi la protejarea ficatului. Bineînţeles, dacă suferi de afecţiuni cronice sau alte probleme de sănătate, cere sfatul medicului înainte de a introduce ceaiul verde sau matcha în alimentaţia ta.
Matcha latte este o băutură pe bază de matcha care se prepară rapid, prin amestecarea pudrei cu un strop de apă şi lapte din belşug. Mai poţi adăuga şi zahăr ori miere, sucraloza, ştevia sau orice alt tip de îndulcitor.
Sezonul rece este momentul perfect pentru băuturi pline de aromă şi savoare. Încearcă câteva dintre variantele de mai sus dacă vrei să dai aromă clipelor de relaxare cu cei dragi, fie că vă uitaţi la un film, fie că serviţi masa sau doar staţi la taclale.
(3182)
Citiți principiile noastre de moderare aici!