Înscrierile pentru învăţământul profesional se fac în trei etape. Prima etapă are loc în perioada 1-31 mai, etapa 2 are loc în perioada 11-25 iunie şi etapa 3 în perioada 27-31 august. Inspectoratul Şcolar Timiş a propus pentru anul şcolar 2012-2013 un număr de 17 clase profesionale, însă sunt şanse ca numărul lor să fie suplimentat din cauza cereri făcute de agenţii economici.
„Există posibilitatea şi avem această pârghie de a suplimenta planul de şcolarizare la învăţământul profesional tocmai ca urmare a solicitării făcute de agenţii economici” a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu. Până acum, 65 de firme au semnat contracte de colaborare cu şcolile din Timiş. „Este pentru prima data când învâţământul profesional este pliat pe cerere şi nu pe ofertă. Este un demers pozitiv şi ne bucură faptul că agenţii economici l-au văzut aşa cum îşi doresc, un sprijin real pentru dezvoltarea perspectivelor economice. Notatea apare aici legată de agentul economici. Agenţii economici sunt prezenţi atât la intrarea în învăţământul profesional, cât şi la ieşirea, la evaluare. Agentul economic poate să vină cu resursa care doreşte să fie formată şi de asemenea participă la evaluare la etapa de certificare a calificării”, a mai spus Marin Popescu.
În Timiş vor fi clase de mecanică, de electromecanică, de industrie alimentară, de turism şi alimentaţie, de automatizări şi nu numai. Clase profesionale se vor forma la Colegiul Tehnic de Vest din Timişoara, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Grupul Şcolar Agricol, Grupul Şcolar de Transporturi Auto, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, Grup Şcolar Industrial Electrotimiş, Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I, Valeriu Branişte şi Aurel Vlaicu din Lugoj. La şcolile profesionale se pot înscrie toţi elevii care termină clasa a IX-a, care au terminat în promoţiile anterioare sau absolvenţii şcolilor de arte şi meserii din promoţiile anterioare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!