Rotavirusul este responsabil pentru mai multe tulburări digestive, vărsături, diaree, febră, colici abdominali. Se face mai des testul de rotavirus la copiii care vin cu diaree, deoarece adulții trec mai ușor și mai repede peste aceste stări. În aceste zile, la Spitalul Victor Babeș din Timișoara s-au înmulțit cazurile de infecție cu rotavirus.
„Rotavirusul se manifestă cu febră, vărsături și scaune diareice apoase. Boala se autolimitează în patru-cinci zile. În acest moment sunt internați 11 copii cu diaree, din care cinci cazuri sunt confirmate cu rotavirus, celelalte fiind în curs de investigare. Sunt mai multe cazuri decât de obicei”, a spus doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului Victor Babeş Timişoara.
Boala diareică acută este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 luni și se referă la apariția scaunelor moi și dese. Rotavirusul este cel care declanșează cel mai des această afecțiune, iar doctorii spun că este o afecțiune destul de comună la bebeluși.
Rotavirusul este un virus care cauzează o infecţie a intestinelor. Acesta provoacă cel mai des diareea severă în rândul sugarilor şi copiilor din întreaga lume. Majoritatea copiilor sunt infectați cu rotavirus până la vârsta de trei ani.
Citiți principiile noastre de moderare aici!