Pentru angajaţii Aquatim şi pentru timişoreni în general, celebrarea slujbei de Bobotează la principala staţie de tratare a oraşului a devenit o practică obişnuită an de an, având semnificaţia spirituală de purificare a apei, de curăţire şi de protecţie, spun reprezentanții Aquatim Timișoara.
„De vreo zece ani serbăm Boboteaza, care reprezintă nașterea spirituală a Domnului. În termeni populari înseamnă sfințirea și purificarea apelor în România și noi, care ne ocupăm de gestiunea apelor în Timișoara și Timiș, facem această sfințire simbolică a apei, ocazie cu care încercăm să transmitem, simbolic dacă vreți, un gând bun consumatorilor nostri, un gând de sănătate și spor în toate. Timișorenii trebuie să știe că Aquatim livrează o apă de calitate, care se încadrează în limitele de potabilitate, și cu siguranță pot să consume apă de la robinet. În acest moment, Aquatim are 26.000 de contracte, de branșamente, dar, practic, 99 la sută din Timișoara e alimentată cu apă”, a precizat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, înainte de începerea slujbei de sfințire.
Alimentarea cu apă a Timişoarei se face din surse de suprafaţă, prin Staţia de tratare Bega, şi de adâncime, prin staţiile de tratare Urseni şi Ronaţ.
Staţia de tratare a apei Bega asigură peste 70% din necesarul de apă al oraşului şi lucrează cu tehnologii moderne, procesele tehnologice fiind, în cea mai mare parte, automatizate.
Consumul casnic de apă în Timişoara este în medie de 122 l/om x zi, potrivit reprezentanților Aquatim.
Delia S. Barbu
Citiți principiile noastre de moderare aici!