Biroul Transport și Siguranța Circulației a transmis oficial că traficul rutier de pe Calea Bogdăneștilor va fi închis, pe tronsonul cuprins între bd. Cetății și str. Grigore Alexandrescu. Perioada în care restricția rutieră va fi aplicată este 04 aprilie – 04 noiembrie 2022.
„Lucrările la obiectivul de investiții <Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseul 5 – Calea Bogdăneștilor>, care au putut fi executate fără a afecta traficul s-au încheiat, iar lucrările care urmează a fi executate nu se pot realiza în condiții de trafic rutier. Drept urmare, Primăria Municipiului Timișoara anunță că se va închide traficul rutier pe Calea Bogdăneștilor, pe tronsonul cuprins între bd. Cetății și str. Grigore Alexandrescu, începând cu data de 4.04.2022 până în data 4.11.2022”, anunță reprezentanții Biroului de Transport.
Drept urmare, traseul pe care se desfășoară transportul în comun va fi modificat, urmând ca Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) să comunice cât de curând noile rute ale mijloacelor de transport public.
Lucrările de pe Calea Bogdăneștilor ar trebui să fie gata în 2023. Contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea liniei de tramvai și a carosabilului de pe Calea Bogdăneștilor a fost semnat în iunie 2020. În primăvara anului 2021 a început efectiv șantierul.
Până în momentul de față, lucrările sunt gata în proporție de 50%, anunță reprezentanții Primăriei Timișoara. După organizarea de șantier, a fost demontată linia de tramvai și traversele de beton. Au fost demontați și stâlpii de susținere de la linia de contact pentru tramvai.
Pe anumite tronsoane s-a lucrat la rețeaua de apă, la branșamente și cămine de vane. S-au făcut lucrări și la rețeaua de canalizare, la cea electrică și la cea de gaz.
Vă reamintim că Asocierea Sylc Con Trans – Longhersin – Matrix Computers – Lile Service General Construction – Optotel Com – Electric Rail Project – Instal Group – Cons Electrificarea Instal – Madi FHVAC – Swarco Traffic România s-a angajat că face lucrările cu 116 milioane de lei, în 31 de luni. Aproximativ 90 de milioane de lei sunt bani europeni, prin POR, Axa prioritară 4.
Trimite articolul
Xcare era scopul lucrarii? sa usureze viata si traficul. LOL. luati cu paine. de ce nu 3 sau 4 sau 5 ani? ce mai conteaza?